Διευκρινίσεις από ΥΠΟΙΚ για την εφεδρεία

Διευκρινίσεις αναφορικά με την εγκύκλιο που αφορά στην μείωση σύνταξης από το ΓΛΚ σε όσους διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφεδρεία, παρέχει το ΥΠΟΙΚ.

Διευκρινίσεις από ΥΠΟΙΚ για την εφεδρεία
Διευκρινίσεις αναφορικά με την εγκύκλιο που αφορά στην μείωση σύνταξης από το ΓΛΚ σε όσους διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφεδρεία, παρέχει το ΥΠΟΙΚ.    

Αναλυτικότερα, σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Συμπληρωματικές οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 6 του άρθρου 33 του ν. 4024/2011», διευκρινίζονται τα κάτωθι.

Η εγκύκλιος αφορά στην διαδικασία επιστροφής ποσών από όσους μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε εφεδρεία με βάση το νόμο, παρέμειναν με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών διοικητικού παράνομα στην Υπηρεσία λαμβάνοντας αποδοχές ως εν ενεργεία υπάλληλοι.

Συγκεκριμένα, με βάση σχετική συνταξιοδοτική νομοθεσία του 1999, γνωστοποιείται στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα πρέπει να επιστραφούν κατά την συνταξιοδότηση τα επιπρόσθετα ποσά που ελάμβαναν τα ανωτέρω πρόσωπα ως μισθοδοσία σε σχέση με αυτά που θα ελάμβαναν υπό καθεστώς εφεδρείας.

Τονίζεται ότι τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο δεν αφορούν με κανέναν τρόπο υπαλλήλους, που ενώ πληρούσαν τυπικά τις προϋποθέσεις ένταξης στην εφεδρεία προτίμησαν (επί τη βάση αναγνωρισμένου δικαιώματος) να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία και να συνταξιοδοτηθούν.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v