Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία δεν θέλει να διώξει κανένα από την ΟΝΕ

Στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας και ανώτατο στέλεχος του κόμματος Σόιμπλε διακήρυξε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να διώξει, ούτε πιέζει κανένα να βγει από την ευρωζώνη.

Η Γερμανία δεν θέλει να διώξει κανένα από την ΟΝΕ
Στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας και ανώτατο στέλεχος του κόμματος Σόιμπλε διακήρυξε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να διώξει, ούτε πιέζει κανένα να βγει από την ευρωζώνη, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στην συζήτηση περί εξόδου απείθαρχων δημοσιονομικά χωρών από την ευρωζώνη, επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να διώξει, ούτε πιέζει κανέναν να βγει από την ΟΝΕ.

«Όποιος όμως δεν μπορεί να το αντέξει αυτό, θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει. Εμείς θέλουμε αλληλεγγύη με όλους», τόνισε ο κ. Σόιμπλε δεχόμενος τα ενθουσιώδη και παρατεταμένα χειροκροτήματα των συνέδρων.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε, ότι εκείνη θα πρέπει να αποφασίσει, εάν θέλει α σηκώσει το βάρος με το οποίο συνδέεται η παροχή βοήθειας. Προηγουμένως ο Γερμανός υπουργός είχε τονίσει ότι η ΟΝΕ θα πρέπει να γίνει ένωση σταθερότητας.

Τί σημαίνει «περισσότερη Ευρώπη»;

Στο ίδιο μήκος κύματος, προηγουμένως η καγκελάριος που επισήμανε στην ομιλία της ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της πολιτικής ένωσης. «Αυτό σημαίνει, όχι λιγότερη, αλλά περισσότερη Ευρώπη
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin», τόνισε η καγκελάριος, χαρακτηρίζοντας την περίοδο που διανύουμε ως τη δυσκολότερη από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της κρίσης χρέους.

Η Άγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται μια νέα πρόσληψη της κοινής μας ευθύνης στην και για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την καγκελάριο, η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, ωστόσο οι προβληματικές χώρες θα πρέπει να επιδείξουν δημοσιονομική πειθαρχία. Όπως είπε, «ήρθε η ώρα για ένα άνοιγμα προς μια νέα Ευρώπη», διότι «αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v