Βενιζέλος: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βενιζέλος: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού
Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Στην εισήγησή του, ο κ. Βενιζέλος, κατά πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στην Ευρώπη, αλλά υπάρχουν δύο μπλόκ: από τη μία η Γερμανία και η Ολλανδία και από την άλλη η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία. Προς το παρόν, φέρεται να είπε ο κύριος Βενιζέλος, επικρατούν οι Γερμανοί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης, συμπλήρωσε ότι αυτήν την ώρα στην Ευρώπη γίνεται συζήτηση για διεύρυνση του εγχειρήματος αντιμετώπισης του χρέους.

«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού», συμπλήρωσε, με βάση πηγές, ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε πως ή θα καθηλωθούμε ή «θα μας βγει». Αναφορικά με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, είπε στους βουλευτές πως ή θα διασφαλιστεί ή θα πάει προς το καλύτερο και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία θεσμικά κατοχυρωμένη.

Οι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης, Βάσω Παπανδρέου και Νίκος Σαλαγιάννης εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες για να σωθεί η χώρα και πήραν την απάντηση από τον κ. Βενιζέλο: «Αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν καταστροφικό».

Η κυρία Παπανδρέου συμπλήρωσε, δε, πως ένα ευρύ κομμάτι της κοινωνίας δεν συμπαρατάσσεται.

Ο κ. Κουσελάς, πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ζήτησε χρονοδιάγραμμα είσπραξης οφειλών από μεγαλοοφειλέτες, οδηγώντας τον κ. Βενιζέλο στο να διερωτηθεί τι έκανε εκείνος όταν ήταν υφυπουργός. «Εγώ ήμουν υφυπουργός και όχι υπουργός» απάντησε ο κ. Κουσελάς, εξηγώντας πως για τον λόγο αυτόν έφυγε από την κυβέρνηση ενώ υπογράμμισε ότι έχει παραδώσει λίστα με 3.000 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.  
 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v