Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αθήνα στις 25/08 ο γερμανός υφυπουργός

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκρίμενα στις 25 Αυγούστου καταφθάνει σύμφωνα με πληροφορίες στην Ελλάδα ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Καπφέρερ προκειμένου να έχει επαφές με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στην Αθήνα στις 25/08 ο γερμανός υφυπουργός
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 25 Αυγούστου καταφθάνει σύμφωνα με πληροφορίες στην Ελλάδα ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Καπφέρερ προκειμένου να έχει επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η έλευση του Γερμανού Υφυπουργού ανοίγει επί της ουσίας και επί ελληνικού εδάφους τον διάλογο που είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο μεταξύ τη ελληνικής και της γερμανικής πλευράς για τη δυνατότητα γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα προετοιμάζει το πεδίο για την επικείμενη έλευση του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ
ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Γερμανό υφυπουργό θα συνοδεύσει ομάδα επιχειρηματιών αλλά και στελέχη του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουλίου με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που είχε πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογό του, κ. Φ. Ρέσλερ.

Σε εκείνη την τηλεφωνική συνομιλία, ο κ. Ρέσλερ ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη, για το επενδυτικό ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα της Γερμανίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΤα πεδία της συνεργασίας, σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό, αφορούν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, την προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος (ενέργεια, τουρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, τηλεπικοινωνίες, υποδομές), καθώς επίσης και την ενίσχυση της ρευστότητας και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την ενεργό εμπλοκή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην χρηματοδότηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας, διαπίστωση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Ρέσλερ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ήδη ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελέχη της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην Ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v