Παρέμβαση Μπακογιάννη για κρατική περιουσία

Τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να πηγαίνουν κατά 50% στις υποχρεώσεις του δανείου των 110 δισ. και κατά 50% σε αναπτυξιακές δράσεις και αποπληρωμή του χρέους, τόνισε η Ντ. Μπακογιάννη.

Παρέμβαση Μπακογιάννη για κρατική περιουσία
Τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να προβλέπεται συμβατικά ότι θα πηγαίνουν κατά 50% στις υποχρεώσεις του δανείου των 110 δισ. και κατά 50% σε αναπτυξιακές δράσεις και αποπληρωμή του χρέους, τόνισε η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικότερα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε απολογισμό των εργασιών του Ιδρυτικού Συνεδρίου του κινήματος και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της είπε ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και βεβαίως υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας. Θέλω όμως εδώ να βάλω μια κόκκινη γραμμή. Η περιουσία δεν ξεπουλιέται και η αξιοποίησή της πρέπει να γίνει με πολύ σοβαρότητα, με πολύ υπευθυνότητα, με συμμετοχή Ελλήνων και επικεφαλής του οποιουδήποτε Οργανισμού αξιοποίησης της περιουσίας, οφείλει να είναι Έλληνας. Αυτή την κουβέντα που ακούω περί ξένων, η Δημοκρατική Συμμαχία την απορρίπτει συλλήβδην».

Σε άλλο σημείο καταθέτοντας πρόταση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τόνισε: «Από τα έσοδα που θα προκύπτουν να προβλέπεται συμβατικά ότι το 50% αυτών θα πηγαίνει στην κάλυψη των υποχρεώσεών μας προς το δάνειο της Τρόικα και το υπόλοιπο 50% ισόποσα για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων στη χώρα και αποπληρωμή του προγενέστερου χρέους της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο σε όλες τις πλευρές να γίνει η αξιοποίηση με λογικό, διαφανή και αποδοτικό τρόπο».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της κ. Μπακογιάννη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο