Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος

Χαρακτηρίζοντας μη αποτελεσματικό το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco, ζητά βελτιωτικές κινήσεις και θεωρεί απαραίτητη τη συναινετική και ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους.

Pimco: Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος
Η Ελλάδα απέχει πολύ από τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής της κατάστασης και θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του κρατικού της χρέους. Αυτό υποστήριξε σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" ο κ. Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της Pimco, της εταιρίας που ηγείται στη διεθνή αγορά ομολόγων.

"Προς το παρόν, καμία από τις λύσεις για την ελληνική κρίση χρέους δεν έχει αποτέλεσμα. Και πολλοί άνθρωποι -εκ των οποίων και εγώ- δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα στο μέλλον" αναφέρει ο κ. El-Erian στο άρθρο του. "Η Λατινική Αμερική υπέφερε από τη χαμένη δεκαετία για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει τον ίδιο κίνδυνο", σημειώνει.

Η Ελλάδα θα χρειαστεί "κατά προτίμηση μία συναινετική και ελεγχόμενη αναδιάρθρωση", ώστε να μειωθεί το δανειακό της βάρος, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Pimco, συμπληρώνοντας πως το πρόγραμμα της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ προ το παρόν δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και για τον λόγο αυτόν κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να προχωρήσουν επειγόντως σε βελτιωτικές κινήσεις.

"Αυτό σημαίνει εγκατάλειψη των προσπαθειών διάσωσης εάν δεν αποδίδουν τώρα αλλά και στο μέλλον", δήλωσε ο κ. El-Erian. Κατά την εκτίμησή του, μία κρίση χρέους δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την ενίσχυση της ρευστότητας. "Προσθέτοντας απλώς νέο χρέος στον ήδη υπέρογκο δανεισμό δεν είναι μία μακροπρόθεσμη λύση
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v