Πιθανό το πλαφόν στα καύσιμα σε Εθνικές, Λασίθι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές καυσίμων στα πρατήρια στις Εθνικές Οδούς και στο νομό Λασιθίου εάν δεν υποχωρήσουν οι τιμές άφησε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Χρυσοχοΐδης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Πιθανό το πλαφόν στα καύσιμα σε Εθνικές, Λασίθι
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές καυσίμων στα πρατήρια στις Εθνικές Οδούς αλλά και στον νομό Λασιθίου εάν δεν ρίξουν τις τιμές άφησε πριν από λίγο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε σειρά παρεμβάσεις για την απελευθέρωση των αγορών με στόχο να παταχθούν φαινόμενα διαμόρφωσης αδικαιολόγητα υψηλών τιμών στην αγορά. Έτσι, προχωρά η αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των κεντρικών αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με στόχο την αξιοποίησή τους.

Επιπλέον, κάλεσε τις επιχειρήσεις να καταργήσουν τους περιορισμούς που ισχύουν για την άσκηση του χονδρεμπορίου, ενώ παράλληλα προανήγγειλε τη ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα, και σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, προανήγγειλε τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα όπως το βρεφικό γάλα, το οποίο σήμερα διακινείται κυρίως μέσω των φαρμακείων, ενώ κάλεσε τους λιανεμπόρους να προχωρούν στην έγκαιρη εξόφληση των προμηθευτών.

Ακόμη, προωθούνται η αναθεώρηση των αγορανομικών διατάξεων και η άρση επιχειρηματικών εμποδίων.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε τη σύσταση της Διεύθυνσης Ανάλυσης Συνθηκών Αγοράς Και Ανταγωνιστικότητας, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των οικονομικών της αγοράς.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, σημείωσε ότι το επίπεδο των τιμών στη χώρα είναι πτωτικό, επισημαίνοντας ότι το 2010 προκύπτει πως σε 7 από τα 10 προϊόντα καταγράφηκε μείωση τιμών ή απορρόφηση μέρους της μεταβολής του ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v