Εκκληση από ΔΝΕ για διακοπή της απεργίας

Υστατη έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κυβέρνηση για την λήψη δραστικών μέτρων για την άμεση διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. ζητά με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ενωση.

Εκκληση από ΔΝΕ για διακοπή της απεργίας
Υστατη έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κυβέρνηση για την λήψη δραστικών μέτρων για την άμεση διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. ζητά με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ενωση.

--- Η ανακοίνωση της ΔΝΕ

Όπως είναι γνωστό τα Μέλη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δ.Χ. διεθνών εμπορευματικών μεταφορών, συνεχίζουν για 12η ημέρα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, λόγω του προωθουμένου Νομοσχεδίου για το άνοιγμα της αγοράς Φορτηγών Δ.Χ., το οποίο ως γνωστό ήδη ψηφίστηκε επί της αρχής από την Βουλή και αποτελεί Νόμο του Κράτους.

Παρ’ όλα αυτά οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. έχουν προκαλέσει την διακοπή της διακίνησης των πάσης φύσεως εμπορευμάτων προς φόρτωση και εκφόρτωση στα εμπορικά πλοία που προσεγγίζουν στα λιμάνια, με επακόλουθο να πλήττουν καίρια και βάναυσα την εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα της Χώρας και ήδη προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις και ανυπολόγιστες ζημίες στον εμπορικό κόσμο, που τόσο έχει επιβαρυνθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και από τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα λιμάνια προκαλεί δυσμενή περαιτέρω επακόλουθα, αφ’ ενός μεν με την παράκαμψη των Ελληνικών λιμένων από τα εμπορικά πλοία για την φορτοεκφόρτωση των φορτίων τους σε άλλα λιμάνια γειτονικών Κρατών, αφ’ ετέρου δε τον επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων και προσεγγίσεων των πλοίων των Ναυτιλιακών Εταιρειών, εξ αιτίας της εικόνας της αναξιοπιστίας που εκπέμπεται και πάλι.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κυβέρνηση για την λήψη δραστικών μέτρων, προς την κατεύθυνση της άμεσης διακοπής των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ., δεδομένου ότι ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί πλέον να ανέχεται όπως οι εκάστοτε συντεχνιακές διεκδικήσεις διαφόρων Κλάδων, να πλήττουν βάναυσα την οικονομική υπόσταση ακόμα και την ίδια την ύπαρξη εκατοντάδων ζωογόνων εμπορικών επιχειρήσεων και εις βάρος της απασχόλησης των εργαζομένων σ’ αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v