Δεύτερες σκέψεις για μετάταξη στον υψηλό ΦΠΑ

Το θέμα της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23% φαίνεται να επανεξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί κύμα ανατιμήσεων.

Δεύτερες σκέψεις για μετάταξη στον υψηλό ΦΠΑ
Το θέμα της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23% φαίνεται να επανεξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πλήγμα στα εισοδήματα των νοικοκυριών, μέσω κύματος ανατιμήσεων, και κατ' επέκταση στην ανάπτυξη.

Το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου δεν αποκλείει, αντί της μετάταξης του 30% των προϊόντων που υπάγονται σήμερα στο 11%, την εφαρμογή «μέτρου ισοδύναμης απόδοσης που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», προκειμένου να εισπραχθεί το 1 δισ. ευρώ που έχει υπολογιστεί.

Στην περίπτωση αυτή, όμως, δεν αποκλείεται μια νέα γενική αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά μία ή δύο μονάδες, έτσι ώστε να μετριαστεί η επιβάρυνση στις τιμές και στον πληθωρισμό.



Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v