Der Spiegel: Η Ελλάδα σε "σπιράλ θανάτου"

Σύμφωνα με άρθρο του "Der Spiegel", η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για μεγαλύτερη λιτότητα από όση απαιτήθηκε έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της κατάθλιψης με ενίσχυση της ανεργίας και των χρεοκοπιών.

Der Spiegel: Η Ελλάδα σε σπιράλ θανάτου
"Μήπως η Ελλάδα εισέρχεται σε ένα σπιράλ θανάτου;", διερωτάται άρθρο του περιοδικού "Der Spiegel", το οποίο φέρεται μάλιστα να επηρέασε και την αγορά συναλλάγματος, οδηγώντας και σε υποχώρηση του ευρώ, όπως τουλάχιστον αναφέρει σχετικό σχόλιο του πρακτορείου Reuters.

Το άρθρο χαρακτηρίζει την Ελλάδα "χώρα στα πρόθυρα της κατάθλιψης" και επισημαίνει πως η πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας "με περικοπές κατά 4,5% μεγαλύτερες από όσο απαιτούσαν το ΔΝΤ και η ΕΕ"… "επηρεάζει κάθε πτυχή της ελληνικής οικονομίας".

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι η ανεργία σε ορισμένες περιοχές όπως το Πέραμα ανέρχεται στο 70% και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει συρρικνωθεί με "βουτιά της κατανάλωσης και αύξηση του αριθμού των χρεοκοπιών". Η δημοσιογράφος κ. Corinna Jessen περιγράφει αρκετά γλαφυρά την εικόνα της οδού Σταδίου, όπου τα ενοικιαστήρια βρίσκονται πλέον σε αρκετά μαγαζιά, και επισημαίνει πως οι εγχώριες προβλέψεις για την ανεργία (όπως της ΓΣΕΕ) ανέρχονται στο 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v