Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Κανονικά οι εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα

Η άρνηση της Σλοβακίας να καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί στην Ελλάδα «δεν επηρεάζει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, ούτε κάποια άλλη δόση», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΕΕ: Κανονικά οι εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα
Η άρνηση της Σλοβακίας να καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί στην Ελλάδα «δεν επηρεάζει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, ούτε κάποια άλλη δόση», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Το δάνειο προχωρά κανονικά, δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα και η έγκριση των δόσεων μπορεί να γίνει και με πλειοψηφία, σε περίπτωση που η Σλοβακία προκαλέσει κάποιο πρόβλημα. Δεν νομίζω όμως να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε δε ότι «το μερίδιο που αναλογεί στη Σλοβακία -τα 800 εκατομμύρια ευρώ- είναι ένα μικρό ποσοστό του δανείου που έχει ορίζοντα 30 μήνες και οι εκταμιεύσεις μπορούν να γίνονται από τις υπόλοιπες χώρες».

Μέχρι να έρθει η σειρά της Σλοβακίας, η Ε.Ε. ελπίζει ότι θα υπάρξει αρκετός χρόνος για πιέσεις ώστε να δώσει τελικά τη συγκατάθεσή της.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΝωρίτερα το euro2day μετέδωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Σλοβακίας ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να καταβάλει τη βοήθεια προς τη χώρα μας, καθώς θεωρεί ότι οι φτωχότερες χώρες δεν πρέπει να βοηθούν τις πιο πλούσιες.

Υπέγραψε ωστόσο -έπειτα από έντονες πιέσεις- τη συμφωνία για τη δημιουργία του ταμείου στήριξης της ευρωζώνης που δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την υπογραφή και των 16 κρατών-μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v