Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με αντικειμενική αξία η ρύθμιση για ημιυπαίθριους

«H αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους», επεσήμανε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Με αντικειμενική αξία η ρύθμιση για ημιυπαίθριους
«H αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους», επεσήμανε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ανακοινώνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα το υπουργείο διαπιστώνει την αντιπροσωπευτικότητα και διαφορά ανάμεσα στην τιμή ζώνης και στην αντικειμενική αξία.
 
«Νομίζουμε ότι έτσι θα φαίνεται πολύ περισσότερο η διαφοροποίηση, που υπάρχει στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα στην εκτός σχεδίου δόμηση και νομίζω ότι αυτό θα ήταν καλύτερο στοιχείο για τη νομοθετική ρύθμιση», ανέφερε η υπουργός.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής επί του σχεδίου νόμου -με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θεσπίζεται η "ταυτότητα κτηρίου", ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους, τις μητροπολιτικές αναπλάσεις κ.λπ - η κ. Μπιρμπίλη διευκρίνισε ότι η αντικειμενική αξία ουσιαστικά εμπεριέχει την παλαιότητα του κτηρίου και είναι μια πολύ πιο αντιπροσωπευτική βάση, ιδιαίτερα στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπου η διαφορά στην τιμή ζώνης μπορεί να είναι πολύ χαμηλή και οι υπεραξίες να είναι εντελώς διαφορετικές.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v