Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Διαγράφει τα κέρδη ο Nasdaq μετά τα στοιχεία που έδειξαν βουτιά της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Ράλι 1,3% για τον χρυσό. Μικρά κέρδη για το Brent. Eνισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 4,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed.

O Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 39.466 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,15% στις 16.322 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 5.216 μονάδες. 

Οι δείκτες δέχτηκαν καθοδικές πιέσεις μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη βούτηξαν σε χαμηλό έξι μηνών τον Μάιο. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 67,4 μονάδες από 77,2 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 76,2 μονάδες. 

Την Πέμπτη ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε υψηλότερα για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι από τον Δεκέμβριο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας πάνω από τις 5.200 μονάδες για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου. 

Οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι τον τελευταία καιρό ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων το 2024, μετά από μια σειρά οικονομικών στοιχείων που έδειξαν κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων φέτος αλλά είναι αβέβαιο το πότε ακριβώς θα το κάνει και σε ποιο βαθμό, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed Ράφαελ Μπόστιτς. «Εξακολουθώ να έχω την πεποίθηση ότι τα επιτόκια μπορούν να μειωθούν φέτος παρά την επιβράδυνση στη μείωση του πληθωρισμού, υπογράμμισε ο Μπόστιτς. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο σημειώνει κέρδη 0,5% στα 85,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 1,3% στα 2.369 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,077 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,48%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v