Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη συνεδρίαση οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται στα $88 το Brent. Άλμα 10% για το Spotify. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 4,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 38.451 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,45% υψηλότερα στις 15.677 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,06% στις 5.03 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή του Spotify πραγματοποιεί άλμα 10%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η μετοχή της UPS υποχωρεί 1%.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης η Tesla θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου. Το μέλος των «Magnificent Seven» βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, με τη μετοχή να έχει υποχωρήσει περίπου 43% από την αρχή του έτους. 

Τη Δευτέρα έκλεισε με πτώση 3,4%.

Την Τετάρτη ανακοινώνει αποτελέσματα η Meta και την Πέμπτη οι Microsoft και Alphabet.

Τα εταιρικά κέρδη θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα καθώς το 40% θα ανακοινώσει σε αυτό το διάστημα τα αποτελέσματα τριμήνου. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στο χαμηλό τεσσάρων μηνών των 49,9 μονάδων τον Απρίλιο από 51,9 μονάδες τον Μάρτιο. 

Ο δείκτης PMI υπηρεσίων διολίσθησε στο χαμηλό πέντε μηνών των 50,9 μονάδων από 54 τον Μάρτιο. 

Οι νέες παραγγελίες, μια ένδειξη των μελλοντικών πωλήσεων, κινήθηκε για πρώτη φορά χαμηλά τους τελευταίους έξι μήνες, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να είναι πιο απαισιόδοξες για το outlook της οικονομίας

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,6% στα 88,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,8% στα 2.362 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,066 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 4,65%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v