Ακολουθούν υψηλότερα τη Wall Street οι ευρωαγορές

Παρασύρει υψηλότερα τις αγορές το τεχνολογικό ράλι στη Wall. Κέρδη καταγράφουν Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. Για τις ισχυρότερες απώλειες τριμήνου οδεύει το πετρέλαιο.

Ακολουθούν υψηλότερα τη Wall Street οι ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικές ευρωαγορές, με το κλίμα να βελτιώνεται μετά και το τεχνολογικό ράλι στη Wall Street και την άνοδο στην Ασία. 

O FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,46% στις 8.209 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να καταγράφει κέρδη 0,43% στις 17.972 μονάδες

Ανοδος 0,61% για τον CAC 40 στο Παρίσι στις 7.962 μονάδες, με τον ευρύτερο δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται 0,3% στις 504,8 μονάδες.

Καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση του κλίματος παίζουν τόσο τα σχόλια του αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη Jerome Powell ότι δεν υπάρχει σενάριο αύξησης επιτοκίων από τη Fed, διαψεύδοντας σχετικές ανησυχίες των επενδυτών, όσο και η πτώση στις πετρελαϊκές τιμές. 

Το πετρέλαιο οδεύει για τις ισχυρότερες εβδομαδιαίες απώλειες του τελευταίου τριμήνου λόγω αβεβαιότητας για τη ζήτηση αλλά και υποχώρησης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, που μειώνουν τα ρίσκα στο σκέλος της προσφοράς. Το Brent διατηρείται σήμερα λίγο κάτω από τα 84 δολάρια το βαρέλι, όντας 6,3% χαμηλότερα στην εβδομάδα, με το WTI στις ΗΠΑ να παραμένει κάτω από τα 80 δολάρια, στα 79,19, με εβδομαδιαίες απώλειες 5,6%. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v