Χωρίς κατεύθυνση κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές

Μεικτά πρόσημα στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ασίας. Συνέχισε να υποχωρεί το γεν, ενώ οριακά υψηλότερα κινήθηκε το δολάριο έναντι μεγάλων νομισμάτων.

Χωρίς κατεύθυνση κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές

Οι ασιατικές μετοχές δεν είχαν κατεύθυνση στη σημερινή συνεδρίαση και το δολάριο παρέμεινε εν πολλοίς σταθερό, παρά τις χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι αγορές αξιολόγησαν μικτά μηνύματα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ και οικονομικά στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Το γεν παρέμεινε σε πτωτική τροχιά παρά την «απειλή» νομισματικής παρέμβασης από τις ιαπωνικές αρχές για να το υποστηρίξουν. Το αργό πετρέλαιο κινείται κοντά στα χαμηλά δύο μηνών εν μέσω ενδείξεων χαλάρωσης της πίεσης στον εφοδιασμό και συνεχιζόμενων ελπίδων για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 0,19%. Επιβαρύνθηκε εν μέρει από τις πιέσεις σε blue chips της ηπειρωτικής Κίνας. Ωστόσο, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,52%.

Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε περίπου 1% καθώς οι traders ρευστοποίησαν κέρδη μετά την άνοδο 1,6% της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Το γεν υποχώρησε 0,16% στα 154,94 ανά δολάριο, παρόλο που ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις ενός αδύναμου νομίσματος και επανέλαβε την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί στην υπερβολική αστάθεια.

Ο δείκτης δολαρίου - ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι του γιεν, του ευρώ, της στερλίνας και τριών άλλων σημαντικών ομολόγων - σημείωσε άνοδο 0,09% στις 105,51 μονάδες. Είχε σημειώσει άνοδο 0,3% χθες Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v