Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Αυξημένη η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο μετά τα αισιόδοξα κέρδη ορισμένων αμερικανικών εταιρειών. Επιβραδύνθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο ο πληθωρισμός στην Αυστραλία. Πλησιάζουν το υψηλό οκταετίας οι τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη Wall Street, καθώς η άνοδος που σημείωσαν οι μετοχές της Tesla μετά την υπόσχεσή της για νέα μοντέλα και τα αισιόδοξα κέρδη ορισμένων αμερικανικών εταιρειών, αύξησαν την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας επιβραδύνθηκε για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία του α’  τριμήνου έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 3,5% που περίμεναν οι αναλυτές.

Στην Ιαπωνία, οι τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο από 2,2% τον Φεβρουάριο, πλησιάζοντας το υψηλό οκταετίας του 2,5% που είχε καταγραφεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,55% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε κέρδη 2,18% στις 38.372 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 1,98% ο Kospi στις 2.675 μονάδες, κατά 1,67% ο Hang Seng στις 17.110 μονάδες, κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 3.031 μονάδες και κατά 0,11% ο ASX στις 7.691 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v