Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγώνας δρόμου σε Ασία και Μέση Ανατολή για τα crypto

Οι χώρες που διαγκωνίζονται για να πάρουν κεφάλι στα κρυπτονομίσματα. Τα σήματα από το συνέδριο Token2049 στο Ντουμπάι, η στροφή του Χονγκ Κονγκ και τα σενάρια για Bitcoin.

Αγώνας δρόμου σε Ασία και Μέση Ανατολή για τα crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Ντουμπάι δεν έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του μόνο για τις πρόσφατες πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που προκάλεσαν αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή. Όταν το παραδοσιακά άνυδρο τοπίο της ερήμου άρχισε να… πρασινίζει!

Για τους ανθρώπους των κρυπτονομισμάτων, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση «Token2049», η οποία προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κυρίως από την Ασία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που περιέπλεξαν τη διοργάνωση, ήταν εμφανής ο ενθουσιασμός για την αυξανόμενη υιοθέτηση αλλά και ισχύ του χώρου των κρυπτονομισμάτων στην Ασία.

Για πολλούς στην εκδήλωση, η διευρυμένη αποδοχή των κρυπτοστοιχείων στην Ασία την έχει φέρει πιο μπροστά ακόμα και από τις ΗΠΑ. Όπως ανάφερε στο συνέδριο ο Bashir Kazour, διευθύνων σύμβουλος στην πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Taurus με έδρα στο Ντουμπάι, πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον να επεκταθούν και να αρχίσουν να προσλαμβάνουν εδώ.

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Chainlink Labs Σεργκέι Ναζάροφ, οι νέοι μεγάλοι κόμβοι όπου οι άνθρωποι δημιουργούν τις οντότητές τους ήταν μεταξύ ΗΑΕ, Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ.

Τόσο η Σιγκαπούρη όσο και το Χονγκ Κονγκ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα ταχύτητας για την προσέλκυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων, με τη Σιγκαπούρη να επεκτείνει τη νομοθεσία της για τα κρυπτοστοιχεία. Οι κανόνες αφορούν τη θεματοφυλακή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και τη μεταφορά τους.

Κατά τη διάρκεια του Token2049, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Richard Teng, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του είχε λάβει πλήρη άδεια για να λειτουργεί στην πόλη. Υπενθυμίζουμε πως η Binance είναι το πιο αυστηρά εποπτευόμενο ανταλλακτήριο στις ΗΠΑ, μετά το πρόστιμο-μαμούθ των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τους ελέγχους που ασκούνται από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC). Το μερίδιο αγοράς της Binance, παρά τις περιπέτειες και την αμφισβήτηση, εξακολουθεί να υπερβαίνει το 50%.

Τα νέα από την αγορά

Μετά την απαγόρευση του trading κρυπτονομισμάτων για ιδιώτες και την εκδίωξη των εξορυκτών (miners) από την Κίνα το 2021, το Χονγκ Κονγκ πρόσφατα άρχισε να ακολουθεί αντίστροφη πορεία. Ξεκίνησε να γίνεται ιδιαίτερα φιλόξενο στον κλάδο. Οι ρυθμιστικές αρχές επιτρέπουν πλέον τις συναλλαγές ιδιωτών σε ανταλλακτήρια, τα οποία όμως πρώτα απέκτησαν άδεια.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως την περασμένη εβδομάδα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ δήλωσαν πως παρείχαν προκαταρκτική έγκριση στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων για έκδοση ETF που να επενδύουν απευθείας στο Bitcoin αλλά και στο Ethereum. Βέβαια, τουλάχιστον για την ώρα, οι επενδυτές της ηπειρωτικής Κίνας πιθανότατα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα συγκεκριμένα ETFs που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς απαγορεύεται.

Όσον αφορά τις προοπτικές για έγκριση του Ethereum ETF από τις αμερικανικές αρχές, οι πιθανότητες έγκρισης παραμένουν στο 25%, όπως ισχυρίζεται ο James Seyffart, αναλυτής στα ETF κρυπτονομισμάτων.

Όντως, μάλλον δεν είναι ακόμα ώριμη η αγορά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ethereum έχουν μόλις το 4% στα futures κρυπτονομισμάτων. Τα υπόλοιπα είναι για το Bitcoin.

Η Tether (USDT) «τύπωσε» περισσότερο από το 8% της προσφοράς του τις τελευταίες 60 ημέρες, φτάνοντας τα 110,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή την ώρα το Bitcoin διαπραγματεύεται στις 66.500 δολάρια περίπου.

Όταν έπιασε την κορυφή των 74.000 δολαρίων, η κεφαλαιοποίηση των USDT ήταν 102 δισ. δολάρια. Ίσως αυτό το στοιχείο να μη σημαίνει τίποτα, ίσως όμως να αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές ετοιμάζονται για ένα νέο κύκλο ανόδου.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v