Από τις 998 στις 1.093 μονάδες εχθές ο Γενικός Δείκτης, με συνοπτικές διαδικασίες. Από τα 64 στα 105 εκατ. η αξία συναλλαγών από εβδομάδα σε Μεγάλη Εβδομάδα, με το «παιχνίδι» κατά κύριο λόγο στα χέρια των ξένων.
Λόγοι ικανοί: Κατ' αρχάς οι προβλέψεις του ΔΝΤ για ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 2,6% (1,8% εκτιμούσε τον Οκτώβριο) έναντι 0,8% (μέσος όρος) της ευρωζώνης. Στο 2,4% αναθεωρεί το ΙΟΒΕ (από 1,4% στην προηγούμενη έκθεση). Πρωτογενές πλεόνασμα από το 2022 (αντί για το 2023), κάλυψη των 7 δισ. του προγράμματος του ΟΔΔΗΧ για το 2023 από τις 19/4, εξαγωγές σύμφωνα με προβλέψεις του ΠΣΕ μπορεί ακόμη και 70 δισ., κερδοφορία εισηγμένων, διανομή εσόδων σε μερίσματα σε ημέρες 2008... όλα αυτά αποτυπώνονται και επενδυτικά/χρηματιστηριακά.
Οκτώ στις οκτώ συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο, με τον ΓΔ να βλέπει τις 1.100 μονάδες καλύπτοντας τον ετήσιο στόχο, σύμφωνα με την Goldman Sachs, όπως σημείωνε νωρίτερα ο Γιώργος Α. Σαββάκης.
Συγγνώμη αλλά τα μεγέθη, οι προβλέψεις και η δυναμική αρκετών εισηγμένων αντιστοιχούν σε υψηλότερες τιμές για τον Γενικό Δείκτη. Από αυτή την άποψη, η εστίαση των ξένων ξεπερνά το αν η Standard & Poor's αναβαθμίσει σε "επενδυτική βαθμίδα" την ελληνική οικονομία. Ακόμη και η προοπτική από "ουδέτερη" σε "θετική" θα συνηγορούσε για τη συνέχεια σε ορίζοντα 6-9μήνου.