ΠΕΙΡΑΙΩΣ - TERRA: Μπορεί να εξελίσσεται αργά, καθώς η απότομη άνοδος των επιτοκίων άλλαξε δραστικά το περιβάλλον ως προς το κόστος χρηματοδότησης και τις προσδοκώμενες αποδόσεις, η διαδικασία, όμως, που «τρέχει» η Πειραιώς (φωτ. ο Χρ. Μεγάλου) για την πώληση/αξιοποίηση ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων (project Terra) δεν έχει «παγώσει» ή ματαιωθεί.
Η τράπεζα φέρεται να οριοθέτησε, εκ νέου, την περίμετρο του χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων μειώνοντάς την στην περιοχή των 450 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επενδυτές, που είχαν φθάσει ως την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, ήταν η κοινοπραξία Bain-Brook Lane και η Orion.
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Σήμερα, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την Κωτσόβολος, δεν αποκλείεται, όμως, κατόπιν αιτήματος ενδιαφερόμενων επενδυτών να έχει δοθεί παράταση.
Προς το παρόν, ο μόνος ενδιαφερόμενος, που έχει επιβεβαιώσει πειστικά το ενδιαφέρον του, γνωστοποιώντας ότι κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά είναι η Quest. Στον αντίποδα η Πλαίσιο διαρρέει ότι δεν κατήλθε καν στο στίβο.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Δεν βιαζόμαστε να αποεπενδύσουμε, εξάλλου βρισκόμαστε στην πρώιμη επενδυτική μας φάση» τόνισε ο επικεφαλής της Ideal Holdings, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα εξαμήνου απαντώντας σε ερώτηση για την επενδυτική στρατηγική του ομίλου.
«Για να πουλήσουμε μια συμμετοχή πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Είτε να έχουμε καλύψει τους στόχους απόσβεσης και υγιούς απόδοσής, ή να έχουμε μια προσφορά τιμήματος ικανοποιητική. Επίσης λόγος είναι να διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε περαιτέρω αξία στην εταιρεία».
Κατά τον ίδιο, οι παραπάνω λόγοι συνέτρεξαν για την πώληση της Three Cents στην Coca cola.
Για όλες τις υπόλοιπες επενδύσεις του ομίλου επέμεινε ότι δεν υπάρχει βιασύνη. Σε ότι αφορά το βιομηχανικό σκέλος των επενδύσεων δηλαδή την Astir επισήμανε πως ο όμιλος βρίσκεται επενδεδυμενος μόλις από το 2021, στον τομέα της πληροφορικής μπήκε μόλις φέτος ενώ στο λιανεμπόριο (Attica Πολυκαταστήματα) δεν έχει καν ολοκληρωθεί η είσοδος....
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 8 Σεπτεμβρίου καλούνται οι μέτοχοι της τράπεζας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εγκρίνουν το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για συγχώνευση με απορρόφηση της Κεντρικής Μακεδονίας από την Παγκρήτια και έκδοση μετοχών. Η γενική συνέλευση των μετόχων της Κεντρικής Μακεδονίας έχει εγκρίνει από την πλευρά της το σχέδιο συγχώνευσης.
Στα θέματα της Γενικής Συνέλευσης και η αλλαγή μελών Δ.Σ.
ΟΤE: Εξι πακέτα, συνολικής αξίας 5,6 εκατομμυρίων ευρώ έγιναν χθες στη μετοχή του Οργανισμού, σε τιμές μεταξύ 14,09 και 14,16 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικά άλλαξαν χέρια πάνω από 395 χιλιάδες τεμάχια.
Ο τίτλος δεν απέφυγε, πάντως, το αρνητικό κλείσιμο στα 14,09 ευρώ, ενώ οι συνολικές συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ.
Αρνητικός πρωταγωνιστής εδώ και καιρό σε αποδόσεις μετρά μόλις 6% σε διάστημα τριμήνου και -15% στο 12μηνο.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πρώτευσε σε απόδοση μεταξύ των μελών του FTSE 25 παρότι ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στο κόκκινο. Η κίνηση έγινε στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και οδήγησε σε κλείσιμο στα 2,58 ευρώ ή 3,82% υψηλότερα.
Παραμένει σε επαφή με τα υψηλά έτους, τα 2,67 ευρώ που πέτυχε στις 19 Ιουλίου. Η απόδοση τριμήνου στο 23%.
ΔΕH: Ξεπέρασε το 3% το ποσοστό των ιδίων μετοχών που έχουν αποκτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς. Πλέον η Επιχείρηση κατέχει συνολικά 11,65 εκατομμύρια μετοχές, ενώ μπορεί να αποκτήσει έως και 36,44 εκατομμύρια τεμάχια.
Πλαγιοκαθοδική, πάντως, η πορεία του τίτλου που έκλεισε χθες στα 10,24 ευρώ.