Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρέθηκε αντίβαρο στις τράπεζες

Δεκαέξι φορές άλλαξε πρόσημο ο Γενικός Δείκτης. Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο η Εθνική (-12%). Πτώση για Alpha (6,1%), Πειραιώς. Άνοδος για Motor Oil (8,25%) και ΟΠΑΠ (6,6%). Αθροιστικές απώλειες 88% για το δικαίωμα της ΕΤΕ.

Καμία σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις δεν είχε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας και του μήνα, καθώς η επιφυλακτικότητα ήταν εμφανής σε μεγάλο κομμάτι του ταμπλώ.

Οι ρευστοποιήσεις που εμφανίστηκαν μετά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στον Τραπεζικό κλάδο, βρήκαν σχετικό αντίβαρο στην ανοδική αντίδραση των ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ σχετική κινητικότητα από τους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους επέδειξαν και οι ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΛΠ, Σωλ. Κορίνθου, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάνας.

Με έντονη την νευρικότητα σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, Γενικός Δείκτης άλλαξε 16 φορές πρόσημο, κινούμενος μεταξύ των 1022,95 (+0,83%) και 1001,42 (-1,29%) μονάδων, στις 17.00 βρέθηκε στις 1016,7 μονάδες και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 1009,57 με απώλειες 0,49%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τίτλους που απαρτίζουν τον FTSE25, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Eurobank Properties και Intralot και μόνιμα με θετικό οι Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Τιτάνας.

Επίσης, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, ο οποίος μάλιστα έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας των 212,93 μονάδων, ενώ από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική και Intralot και στο υψηλό ημέρας η μετοχή της Motor Oil.

Καμία ουσιαστική διαφοροποίηση στην τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α., καθώς ο Γενικός Δείκτης για να δώσει σήμα επαναγοράς πρέπει να πετύχει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1085 μονάδων και ο FTSE25 υψηλότερα των 350 μονάδων.

Σαφής και σημαντική η συρρίκνωση του τζίρου που περιορίστηκε στα 77,8 εκατ. από τα οποία το 61% αφορούσε συναλλαγές μόλις τεσσάρων τίτλων (ΕΤΕ, ΕΤΕΔ, ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ).

Το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε στα 0,5300 ευρώ με απώλειες 33,75% έχοντας διακινήσει 12882978 τεμ.

Ίσως αξίζει αναφοράς ότι μόλις σε τρεις συνεδριάσεις το ΕΤΕΔ, από την τιμή εισαγωγής των 4,45 ευρώ, σημειώνει αθροιστικές απώλειες 88,09%, ενώ θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο Χ.Α. έως και τις 7/6.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με απώλειες ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα για τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, σαφώς πιο ελεγχόμενη η "κόκκινη" εικόνα για της Ευρώπη, με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στο NYSE. Πιέζεται, σχετικά, το δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων, ενισχύονται χρυσός και πετρέλαιο.

Ξεκινώντας από την Ασία, με απώλειες άνω του 3,72% και σε χαμηλό έξι εβδομάδων έκλεισε ο Nikkei έπειτα από την πτώση που σημείωσαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street αλλά και τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την HSBC η Κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες το Μάιο, καθώς επιβραδύνθηκαν τόσο η εγχώρια όσο και η εξωτερική ζήτηση. Ο HSBC/Markit PMI υποχώρησε στις 49,2 μονάδες το Μάιο, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012 και χαμηλότερα από τις 50,4 μονάδες του Απριλίου. Τα στοιχεία είναι επίσης χαμηλότερα από την αρχική μέτρηση των 49,6 μονάδων, που υπολογιζόταν στις 23 Μαΐου.

Καλύτερα των προσδοκιών αποδείχθηκαν τα στοιχεία για τον Ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε το Μάιο στο 48,3 από 46,7 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική εκτίμηση για το δείκτη περιοριζόταν στο 47,8. Οι αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι ο δείκτης παραμένει κάτω από το 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων, επί 22 συναπτούς μήνες.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης ISM μεταποίησης διολίσθησε στο 49 τον Μάιο στην Αμερικανική Αγορά, από 50,7 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές περίμεναν πρόσθετη βελτίωση του δείκτη, ώστε να ανέλθει περίπου στο 51.

H ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ θα επιτρέψει στην Fed να περιορίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, επανέλαβε ο πρόεδρος της San Fransisco Fed, John Williams. Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κ. Williams υποστήριξε ότι εμμένει στην άποψη που εξέφρασε τον Απρίλιο, ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Fed μπορεί να επιβραδυνθεί το Καλοκαίρι και να λήξει ως το τέλος του έτους.

Από την άλλη, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, ο Οργανισμός που αντιπροσωπεύει τις Κεντρικές Τράπεζες παγκοσμίως, δήλωσε πως οι πολιτικές των χαμηλών επιτοκίων και της νομισματικής τόνωσης των Κεντρικών Τραπεζών έχουν στρέψει τους επενδυτές σε μια νέα αισιοδοξία. Κάθε φορά που τα οικονομικά στοιχεία είναι απογοητευτικά, οι επενδυτές μοιάζουν σαν να παίρνουν την διαβεβαίωση ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα συνεχίσουν την τόνωση της οικονομίας. Αυτή η τακτική όμως αφήνει τις Αγορές εκτεθειμένες σε απώλειες, ειδικά για τους κατόχους ομολόγων, όταν τα επιτόκια θα επιστρέψουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Ακόμη, η Τράπεζα, αναφέρει ότι οι επενδυτές έχουν αρκετές φορές αγνοήσει την αβεβαιότητα αφού πάντα οι Κεντρικές Τράπεζες αναλαμβάνουν να συνεχίσουν την προσφορά χρήματος στην οικονομία με χαμηλά επιτόκια και αγορές ομολόγων.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

H Αγορά κατάφερε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα να δώσει και στους δείκτες έξοδο, εκτός από τους περισσότερους τίτλους  που έχει δώσει πιο πίσω χρονικά, αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
 
Οι ΑΜΚ των Τραπεζών έχουν επηρεάσει σημαντικά την Αγορά, ενώ κάποιοι όροι από τις ΑΜΚ δεν θεωρούνται και ιδιαίτερα ευνοϊκοί για τους μικρομετόχους. Το dilution ειδικά στην Πειραιώς είναι τεράστιο και για όποιον μικρομέτοχο ήξερε τα δεδομένα θα μπορούσε να κινηθεί αντίστοιχα το προηγούμενο διάστημα.
 
Στην περίπτωση της Εθνικής, η απόφαση να μην συμμετάσχουν τα Ταμεία οδήγησε το δικαίωμα σε τεράστιο discount. Τα Ταμεία παραμένουν πωλητές στο ΕΤΕΔ, χάνοντας ουσιαστικά μεγάλο μέρος της περιουσίας τους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να πουλήσουν μετοχές και να κρατήσουν τα αντίστοιχα δικαιώματα και με τα μετρητά να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα επιπλέον ευρώ, έχοντας και τα αντίστοιχα warrants στην κατοχή τους μετέπειτα.
 
Η Alpha Bank, πρώτη ολοκλήρωσε επιτυχώς την ΑΜΚ και συνεχίζει και είναι ο leader στον κλάδο. Μην ξεχνάμε όμως πως το πολύ σε 1 εβδομάδα οι καινούργιοι τίτλοι θα έχουν μπει στο ταμπλώ κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πίεση στον τίτλο.
 
Το κακό είναι πως μας έχουν βάλει στην διαδικασία να ρίχνουμε μεγάλη βαρύτητα στον κλάδο που δεν του αξίζει επενδυτικά, ενώ αντίστοιχα επηρεάζει σημαντικά και τις υπόλοιπες εταιρείες που ουσιαστικά έχουν ρευστοποιήσεις από κάποιους που θεωρούν ευκαιρία τις ΑΜΚ στον Τραπεζικό κλάδο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η βαρύτητα στον Τραπεζικό κλάδο πρέπει να είναι μικρή επενδυτικά και αυτό δεν αφορά το trading.
 
Θεωρούμε πολύ δύσκολο η Αγορά να πάρει σημαντική πτωτική τάση μέχρι τα μέσα του μήνα, μιας και θα διακινδυνέψουν οι υπόλοιπες ΑΜΚ ενώ μέχρι να τελειώσουν δεν θα δούμε κάποια ουσιαστική τάση στην Αγορά.
 
Τις επόμενες μέρες περιμένουμε εξελίξεις σε σχέση με την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ενώ εντύπωση έκαναν τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ που οδήγησαν όχι μόνο την μετοχή σε απώλειες, αλλά πολύ περισσότερο το φρέσκο του ομόλογο που από το 105 βρέθηκε στο 098, βιαστικά, γυρνώντας και πάλι πάνω από το 101 επίπεδο.
 
Από πλευράς Γερμανίας οι τόνοι αρχίζουν και πέφτουν, ενώ όλα δείχνουν πως κάνουν προσπάθεια να ανακόψουν την ύφεση και παράλληλα την ανεργία, στον Νότο, μιας και αν δεν το πράξουν είναι δεδομένο πως η ύφεση θα κτυπήσει και την πόρτα της. Τώρα το αν είναι αργά ή όχι θα μας το δείξει ο χρόνος και τα γεγονότα το επόμενο διάστημα.
 
"Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι, μεσοπρόθεσμα για την Αγορά, ενώ περιμένουμε την ολοκλήρωση των ΑΜΚ για να μπορέσουμε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Η κίνηση, σε ημερήσιο, μας έχει εκτός και θα πρέπει να είμαστε (τουλάχιστον οι βραχυπρόθεσμοι) με μετρητά, ή αν μη τι άλλο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε margin, με την Αγορά ανάποδα" τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance.
 

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, θεωρείται βέβαιο ότι μόλις εκτονωθεί η Τραπεζική ευφορία, θα υπάρξει μπαράζ "εισαγόμενων" εκθέσεων και όχι μόνο, με βασικό θέμα τις συγκριτικές αποτιμήσεις, μεταξύ των Ελληνικών και ξένων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, μία γεύση από τις οποίες πήραμε και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι με το κλείσιμο της Παρασκευής και αν υπολογίζονταν και οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την ΑΜΚ, η κεφαλαιοποίηση της Alpha Bank διαμορφωνόταν στα 7,16 δισ ευρώ και της Εθνικής στα 12,7 δισ ευρώ.

Η Ελλάδα κατάφερε κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες να μετατρέψει το Grexit σε Crexit (crisis exit), επισημαίνει σε έκθεσή της η Euroxx, ενώ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και αν και δεν έχει βγει ακόμα από το τούνελ, οι προοπτικές φαίνονται εξαιρετικά πιο αισιόδοξες για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης. Σημειώνει ωστόσο ότι διατηρεί σύσταση "equalweight" για τις μετοχές των Ελληνικών Τραπεζών, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ακριβές σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες. Σύμφωνα με τη Euroxx οι προτιμώμενες μετοχές είναι οι: ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ αλλά και η Alpha Bank από τις "συστημικές" Τράπεζες.

Παρά την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, η Moody's προειδοποιεί ότι η ποιότητα ενεργητικού των Τραπεζών θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στα επόμενα τρίμηνα, φέρνοντας περαιτέρω Τραπεζικές ζημιές. Ο οίκος λαμβάνει ανησυχητικές ενδείξεις από τις βιομηχανικές παραγγελίες, τα τουριστικά έσοδα και τον κύκλο εργασιών του λιανεμπορίου, για αυτό και εκτιμά ότι τα ήδη πιεσμένα χαρτοφυλάκια δανείων των Τραπεζών θα προκαλέσουν και άλλες ζημιές και κατ΄ επέκταση, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την κερδοφορία του κλάδου. Η Moody's θεωρεί πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2013, έπειτα από την ενίσχυσή τους στο 25% του συνόλου στα τέλη του 2012, από 16% που ήταν το 2011.

Με τον τίτλο "Μια ψεύτικη ιστορία επιτυχίας" επέστρεψε στις αναφορές του για την Ελλάδα το περιοδικό "Focus" αναφερόμενο στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η Χώρα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις Αγορές πριν το 2020, ενώ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι καλλιεργεί ένα κλίμα τεχνητής ευφορίας στην Χώρα, την ίδια στιγμή που το Ασφαλιστικό, η Υγεία και η Παιδεία καταρρέουν (!)

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την σημερινή συνεδρίαση, το Χ.Α., λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.", "ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε." και "ΒΑΛΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε." από σήμερα 03 Ιουνίου 2013 - διότι οι εταιρίες σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, δεν θα προβούν σε έγκαιρη δημοσιοποίηση της οικονομικής τους κατάστασης της περιόδου 1.1.-31.03.2013 - και έως ότου δημοσιοποιήσουν την οικονομική κατάσταση της εν λόγω περιόδου.

Λιγότερες οι "κόκκινες" μετοχές στο ταμπλώ του 25αρη, όπου τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σημείωσαν οι Alpha Bank (-6,12%), Eurobank Properties (-6,19%), Εθνική (-12,26%) και Πειραιώς (-9%). Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Intralot, Frigoglass και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Jumbo και Μέτκα.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Motor Oil (+8,25%) και ΟΠΑΠ (+6,6%). Κέρδη μεγαλύτερα του 4% για Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΟΛΠ και Σωλ. Κορίνθου, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.

Από τα 77,8 εκατ. του τζίρου τα 4,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΦΓΚΡΠ, ΕΤΕΔ, ΜΟΗ, ΕΧΑΕ, ΕΤΕ), ενώ περίπου ισορροπημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τελική εικόνα με 70 ανοδικές μετοχές έναντι 75 πτωτικών. Δεκατέσσερις τίτλοι με κέρδη μεγαλύτερα του 8% και άλλοι 17 με απώλειες μεγαλύτερες των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων.

Μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, τέσσερις τίτλοι ίσως αξίζουν ιδιαίτερης αναφοράς.

Ξεκινώντας από τον ΟΠΑΠ, ο τίτλος έδωσε ανοδική αντίδραση μετά από εννέα συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Για να επιστρέψει σε ανοδική τάση, χρειάζεται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 7,92 ευρώ.

Δύο τίτλοι του 25αρη, τεχνικά, είναι κοντά στο να ξαναδώσουν σήμα επανατοποθετήσεων και αυτοί είναι οι ΕΧΑΕ και Μυτιληναίος, αν εξασφαλίσουν κλεισίματα υψηλότερα των 6,20 και 4,80 ευρώ, αντίστοιχα. Για την μετοχή της ΕΧΑΕ η αμέσως επόμενη αντίσταση στα 7,00 ευρώ και για τον Μυτιληναίο στα 5,10 ευρώ.

Διέκοψε το πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων ο τίτλος της ΔΕΗ και κατόρθωσε να κλείσει υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 8,00 ευρώ, να και υποχώρησε σημαντικά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 8,20 ευρώ.

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή, στα 9,5 από 6,25 ευρώ προχώρησε η Citi σε έκθεσή της όπου δίνει σύσταση "buy". Η άνοδος στην τιμή-στόχο έχει να κάνει με την απομάκρυνση του "Grexit" ως βασικού σεναρίου από τους οικονομολόγους του οίκου. Ως εκ τούτου, η μεθοδολογία αποτίμησης αλλάζει, από μια στάθμιση με βάση τις πιθανότητες, σε έναν άμεσο υπολογισμό δίκαιης αξίας. O οίκος υπογραμμίζει ότι η αύξηση στην τιμή στόχο αποτυπώνει καλύτερα τις συνθήκες στην Αγορά το 2013 καθώς και το χαμηλότερο του αναμενόμενου κόστος χρηματοδότησης της εταιρίας.

Από την άλλη, εξειδίκευσε, μιλώντας στους αναλυτές, το πλάνο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός. Όπως αποκάλυψε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η μικρή ΔΕΗ θα περιλαμβάνει 1400MW λιγνιτικών μονάδων, με πρόσβαση στα ορυχεία λιγνίτη για επαρκή τροφοδοσία, 500MW υδροηλεκτρικών και 500MW δυναμικού φυσικού αερίου. Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε και στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και την είσοδο στρατηγικού με ποσοστό 17% στην εταιρεία, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιηθεί από τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση ως προς το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες (ΑΜΚ και πώληση μέχρι το τέλος του 2013 στον ΑΔΜΗΕ και τέλος 2015 η πώληση του 17%). Εκείνο πάντως που έκανε γνωστό είναι ότι με την είσοδο του νέου επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ έως το τέλος του 2013, αυτός θα αναλάβει παράλληλα και τη διοίκηση της εταιρείας.

Σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα χαμηλότερα του 25αρη, όπου σχετική κινητικότητα επέδειξαν οι Ιντρακόμ και Σιδενόρ. Με λίγες συναλλαγές συμπλήρωσε τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση, η Έλαστρον, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε στην δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση η μετοχή της Τρ. Αττικής, αν και υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 0,4000 ευρώ και τέλος ίσως χρήζει αναφοράς η πλαγιοανοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 0,3610 ευρώ (κλείσιμο 6/2) και δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Παπουτσάνη, με τον τίτλο να απειλεί υψηλά 16 μηνών.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση μικρής υποχώρησης που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη μείωση των συναλλαγών, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (11.082 συμβόλαια).
 
Το συμβόλαιο του δείκτη επέδειξε σχετικά καλύτερη συμπεριφορά και μείωσε, περαιτέρω, το discount στο 0,67%.
 
Τίποτα το ουσιαστικό από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
 
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.829 - 3.801 Ιουνίου, 7 Ιουλίου, 20 Αυγούστου και μόλις 1 σειράς Σεπτεμβρίου- τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 340,75) κινήθηκαν μεταξύ 334 και 346,5 μονάδων.
 
Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (15.000 Motor Oil), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΠΑΠ (859), ΟΤΕ (1.846), MIG (2.406), Μυτιληναίο (661), ΔΕΗ (1.060), ΓΕΚ (537), Eurobank (1.593), Ελλάκτωρα (204), ΕΧΑΕ (479), Σιδενόρ (149), Τέρνα Ενεργειακή (242), Ελ. Πετρέλαια (189), Βιοχάλκο (163), Motor Oil (153), Eurobank Properties (109), Intralot (254), Jumbo (116).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, στάση αναμονής τήρησαν οι συμμετέχοντες στην Αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE-25 αφού καταγράφηκαν μόνο 195 options (178 calls και 17 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα παρέμεινε στο 43%.
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (6.375.016 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v