Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί στη Γάζα από φίλια πυρά

Αρμα μάχης έβαλε κατά κτιρίου στο οποίο βρίσκονταν ομάδα αλεξιπτωτιστών πιστεύοντας ότι χτυπά εχθρικές δυνάμεις. Στους 49 οι νεκροί από φίλια πυρά από την αρχή του πολέμου.

Πέντε ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί στη Γάζα από φίλια πυρά

Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, σε επεισόδιο με «φίλια πυρά» στη Τζαμπαλίγια της βόρειας Γάζας το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι στρατιώτες υπηρέτησαν όλοι στο 202ο τάγμα της Ταξιαρχίας Καταδρομέων και ήταν μέρος ενός υπερορθόδοξου λόχου.

Ο θάνατός τους ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών στην χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα και σε επιχειρήσεις στα σύνορα σε 278

Σύμφωνα με μια αρχική έρευνα του IDF, ένα τανκ που δρούσε μαζί με τους αλεξιπτωτιστές στο στρατόπεδο Τζαμπαλίγια έβαλε κατά κτιρίου στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί γύρω στις 7 μ.μ.

Οι δυνάμεις των αρμάτων μάχης είχαν φτάσει στην περιοχή το πρωί και αρκετές ώρες αργότερα οι αλεξιπτωτιστές έφτασαν στην περιοχή και έλαβαν θέση στο κτίριο. Αργότερα το βράδυ, μια άλλη ομάδα αλεξιπτωτιστών έφτασε στην περιοχή και ειδοποίησε δύο από τα τανκς ότι έμπαινε στο κτίριο.

Τα τανκ εντόπισαν αργότερα μια κάννη όπλου σε ένα από τα παράθυρα του κτιρίου και πίστεψαν ότι ήταν εχθρικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να βάλουν δυο φορές εναντίον του.

Το περιστατικό διερευνάται περαιτέρω.

Από τους 278 Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ κατά της Χαμάς, που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου, τουλάχιστον 49 σκοτώθηκαν από φίλια πυρά και σε άλλα ατυχήματα, σύμφωνα με στοιχεία του IDF.

Το IDF εκτίμησε ότι μυριάδες λόγοι οδήγησαν στα θανατηφόρα ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων, και των στρατιωτών που εξαντλημένοι δεν έδωσαν προσοχή στους κανονισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v