Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BHP: Ανεβάζει το κασέ για την Anglo αφού τα $39 δισ. ήταν λίγα

Δεν παρατά τα... χάλκινα όπλα ο αυστραλιανός όμιλος. Επεξεργάζεται βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά της λονδρέζικης εισηγμένης, ώστε να καπαρώσει πάνω από το 10% της παγκόσμιας προφοράς χαλκού, ενόψει εκτόξευσης τιμών.

BHP: Ανεβάζει το κασέ για την Anglo αφού τα $39 δισ. ήταν λίγα

Η BHP Group εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει βελτιωμένη πρόταση για την Anglo American μετά την απόρριψη της αρχικής της προσφοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων από την εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία εξόρυξης μετάλλων, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας.

Ο κορυφαίος αυστραλιανός όμιλος επεξεργάζεται με τους συμβούλους του μια αναθεωρημένη πρόταση για την Anglo American που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρουν οι πηγές. Η BHP βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τους βασικούς μετόχους της προσπαθεί να τους πείσει για τα πλεονεκτήματα της πιθανής συμφωνίας ούτως ώστε να υποστηρίξουν την προσφορά.

Οι συζητήσεις εντός BHP συνεχίζονται και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το μέγεθος και τη δομή της νέας πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Anglo προ ολίγων ημερών απέρριψε συμφωνία να διαχωρίσει πλήρως τα μερίδια των μετόχων της σε εταιρείες πλατίνας και σιδηρομεταλλεύματος της Νότιας Αφρικής προτού εξαγοραστεί από την BHP. Η συνολική αξία ανά μετοχή της μη δεσμευτικής πρότασης ήταν περίπου 25,08 στερλίνες, ανέφερε η BHP. Ο πρόεδρος της Anglo Stuart Chambers χαρακτήρισε την πρόταση «καιροσκοπική» υποστηρίζοντας ότι υποεκτιμούσε τις προοπτικές της εταιρείας.

Η είσοδος στην Anglo θα έδινε στην BHP περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς χαλκού, ενόψει μιας αναμενόμενης έλλειψης που -όπως προβλέπουν πολλοί παρατηρητές της αγοράς- θα εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη. Εάν είναι επιτυχής, η συναλλαγή θα σηματοδοτήσει μια επιστροφή της BHP στην επικράτεια των deals μεγάλης κλίμακας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v