ΣΥΡΙΖΑ: Πώς στήνει «κοινωνική αντιπολίτευση» και «μητρώο εθελοντών»

Το φιλόδοξο σχέδιο μέσω της πλατφόρμας isyriza.gr. Η απάντηση στην επίθεση της ΝΔ για την προειδοποίηση Κασσελάκη «θα ξεσκίσω όποιον τολμήσει αντίποινα στους πολίτες που καταγγέλλουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς στήνει «κοινωνική αντιπολίτευση» και «μητρώο εθελοντών»

Την κινητοποίηση συνολικά των πολιτών, πλην των φίλων, επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης, υλοποιώντας τη δέσμευση του “η αξιωματική αντιπολίτευση να γίνει κοινωνική αντιπολίτευση”.

Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί η δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία ή σε άλλες δομές του ΕΣΥ να το καταγγείλουν στη γνωστή, πλέον, πλατφόρμα isyriza.gr, στο ειδικό πεδίο που έχει διαμορφωθεί με τίτλο “Ενημέρωσέ μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας”.

Η εν λόγω πρωτοβουλία διαφημίστηκε… από τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος κατηγόρησε χθες τον κ.Κασσελάκη για την απάντηση που έδωσε σε πολίτες της Πρέβεζας, οι οποίοι εμφανίσθηκαν επιφυλακτικοί για τυχόν “αντίποινα”, ότι “θα ξεσκίσω όποιον το τολμήσει εις βάρος σας”.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, η φράση του “δεν ήταν παρά διαβεβαίωση ότι δεν θα επιτρέψει στο κομματικό κράτος της Δεξιάς τέτοιου είδους αντίποινα”, είτε σε πολίτες, είτε σε υγειονομικούς που προβαίνουν σε καταγγελία για οτιδήποτε συμβαίνει εις βάρος τους (και συνολικά εις βάρος των πολιτών) στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, αξιοποιώντας την επίθεση του κ. Ρωμανού, επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή του: “Τι έγινε τώρα; Παρεξηγήθηκε η ΝΔ επειδή είπα ότι θα ξεσκίσω όποιον τολμήσει να προβεί σε κομματικά αντίποινα προς γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικούς που αποκαλύπτουν τη διάλυση και την κακοδιαχείριση στο ΕΣΥ; Το ξαναλέω λοιπόν. Θα είμαι δίπλα σε αυτούς που ο υπουργός υγείας αποκαλεί ‘κάφρους' και ‘ανθρωπάκια’ και δε θα αφήσω να τους τρομοκρατήσει κανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για εσάς, για δικαιοσύνη και αξιοκρατία”.

“Γίνε εθελοντής του ΣΥΡΙΖΑ”

Παράλληλα με αυτή την πρωτοβουλία ξεδιπλώνεται άλλη μία, το “μητρώο εθελοντών”, που απευθύνεται σε όσους θέλουν να βοηθήσουν στην ευρωεκλογική εκστρατεία.

Το εν λόγω πεδίο, πάλι στην πλατφόρμα isyriza.gr, υπό τον τίτλο “Γίνε εθελοντής του ΣΥΡΙΖΑ”, περιλαμβάνει τομείς και δραστηριότητες για να επιλέξουν όσοι ενδιαφέρονται.

Για παράδειγμα, αφού δηλώσουν πόσο χρόνο μπορούν να διαθέσουν σε ημερήσια η εβδομαδιαία βάση, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τομείς, όπως αθλητισμός, επικοινωνία, αθλητισμός, κοινωνική πολιτική, τεχνολογία, αλληλεγγύη, εκπαίδευση, περιβάλλον ή “άλλο”.

Σε δεύτερο χρόνο, κατά τον σχεδιασμό, θα υπάρξει και πεδίο οικονομικής συνεισφοράς ή δωρεών, προκειμένου να “βγει” οικονομικά η προεκλογική μάχη. Ως “δωρεές” εννοείται και η προσωρινή διάθεση υλικών, πχ αυτοκινήτων, για τις μετακινήσεις.

Η σκυτάλη των περιοδειών

Κατά τα λοιπά, ο κ. Κασσελάκης επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα μετά την (μεταπασχαλινή) περιοδεία στην Ήπειρο και τις επισκέψεις σε ελληνικά μειονοτικά χωριά της Β. Ηπείρου.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις του ιδίου, στελεχών και υποψηφίων ευρωβουλευτών σε σημεία της Αθήνας, με διανομή υλικού. Αύριο παίρνει σειρά η Εύβοια, στη συνέχεια η Θεσσαλία και αμέσως μετά η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v