H doValue Greece στο πλευρό της κοινωνίας με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον

Είναι αυτονόητο πως δεν μπορούμε να «οικοδομήσουμε» ένα καλύτερο παρόν πόσο μάλλον ένα καλύτερο μέλλον χωρίς να θέτουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας αποφασιστικές δράσεις για την προστασία του πλανήτη.

H doValue Greece στο πλευρό της κοινωνίας με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον

Σταθερή στη δέσμευσή της για επιστροφή στην κοινωνία, με στόχο ένα ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον, η doValue έχει στον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, #Αξίες Ζωής, όλες τις πολύτιμες, οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, δίνοντας έμφαση σε τρεις καίριους άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον και Υγεία.

Καθώς γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες όλο και δριμύτερων περιβαλλοντικών προκλήσεων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, αποδεικνύεται στην πράξη, πως η κοινωνική ευημερία είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον.

Είναι λοιπόν αυτονόητο πως δεν μπορούμε να «οικοδομήσουμε» ένα καλύτερο παρόν πόσο μάλλον ένα καλύτερο μέλλον χωρίς να θέτουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας αποφασιστικές δράσεις για την προστασία του πλανήτη. Αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η υπευθυνότητα δεν θα έπρεπε να ρυθμίζουν μονάχα τις διαπροσωπικές μας σχέσεις αλλά και την συμπεριφορά μας προς τη φύση και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, η doValue αποτέλεσε για ακόμη μια φορά παράδειγμα προς μίμηση, προβαίνοντας σε μια καινοτόμα δράση με θετικό αποτύπωμα, τόσο για την κοινωνία, όσο και το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Το Σπίτι της ‘Αρσις» στο Ωραιόκαστρο, το οποίο φιλοξενεί έως και 21 παιδιά, ηλικίας από 6-18 ετών. Αντικαταστάθηκαν συνολικά 35 κουφώματα με πιστοποιημένες ενεργειακά κατασκευές. Οι τελευταίες έχουν αποδοτική λειτουργία ολόκληρο τον χρόνο βοηθώντας στην εξοικονόμηση του κόστους και στη μείωση των ενεργειακών αναγκών έως και κατά 30%. 

Παράλληλα οι εργασίες στη δομή συνέβαλαν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νεαρών φιλοξενούμενων οι οποίοι πλέον απολαμβάνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ηχομόνωση.

Η αξία του έργου είναι μεγάλη καθώς αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία τέτοιου μεγέθους που πραγματοποιείται από την ίδρυση της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ΑΡΣΙΣ το 2009.

Η παρουσίασή του έγινε την Πέμπτη 25 Απριλίου, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της doValue Greece, κ. Τάσο Πανούση ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Μελίνα Δερμεντζοπούλου και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης.

Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece, κ. Τάσος Πανούσης, κατά την ομιλία του:

«Η έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας, των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων κι ακόμη περισσότερο των νέων, αποτελεί για εμάς σταθερή και συνειδητή επιλογή και επιβεβαιώνει την προσήλωση της doValue στις αρχές και της αξίες που διέπουν ολόκληρη της φιλοσοφία της».

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αναλαμβάνει δυναμικά ανθρωποκεντρική δράση. Με γνώμονα τους άξονες Κοινωνία και Περιβάλλον η do Value, στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι, ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκων συστημάτων. Το συγκεκριμένο έργο στοχεύοντας στην ενεργειακή αυτονομία της δομής περιλαμβάνει 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια με συνολική ισχύ 97,74kW, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ. Χαρακτηριστικό της σημασίαας τους είναι πως η την απόδοση του συστήματος να εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης.

Παράλληλα, η doValue, ανέλαβε την επισκευή, την πλήρη ανακαίνιση και την κάλυψη του νέου εξοπλισμού του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια, το οποίο, το 2021, επλήγη αφενός από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και αφετέρου από τις φθινοπωρινές πλημμύρες. Πλέον το νέο Ιατρείο είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 1.000 μόνιμων κατοίκων καθώς και των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται ετησίως την περιοχή.

Για τη doValue, προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος. Για τον λόγο αυτό υλοποιεί ακούραστα πληθώρα δράσεων με γνώμονα την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών μιας κοινωνίας, που δοκιμάζεται από τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v