Τέσσερα εκατομμύρια μετοχές Jumbo διέθεσε ο Απ. Βακάκης

Τη διαδικασία έτρεξε η Citigroup και αφορούσε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo. Στα 27,2 ευρώ ανά μετοχή η συναλλαγή. Πέρασε το πακέτο από το χρηματιστήριο

Τέσσερα εκατομμύρια μετοχές Jumbo διέθεσε ο Απ. Βακάκης

Τέσσερα εκατομμύρια μετοχές της Jumbo, αντί της αρχικής πρόβλεψης για δύο εκατομμύρια, διέθεσε τελικά ο Απόστολος Βακάκης μέσω του placement. Το πακέτο αξίας 108,8 εκατ. ευρώ πέρασε στο χρηματιστήριο.

Τη διαδικασία έτρεξε η Citigroup και αφορούσε το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε σε 27,20 ευρώ με discount 9,3% έναντι του κλεισίματος (σ.σ. 30 ευρώ) και τα έσοδα προσέγγισαν τα 110 εκατ. ευρώ. Οι μετοχές διατέθηκαν από την Tanocerian Maritime, συμφερόντων Βακάκη, που κατείχε πριν το placement το 19,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο.

Ως γνωστόν, το 2023, ο εμπορικός όμιλος της Jumbο ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ πωλήσεων, κατακτώντας πλέον την υψηλότερη θέση στο εγχώριο λιανεμπόριο (πλην των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων), ενώ εμφάνισε εντυπωσιακή κερδοφορία και ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 370,4 εκατ. ευρώ. Παρ' όλα αυτά ο επικεφαλής του ομίλου, Α. Βακκάκης, διατήρησε τη συντηρητική πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων 8%-10% το 2024, εκτιμώντας πως πρέπει να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις από τις εστίες πολέμου και κρίσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πλέον επίκαιρη ενημέρωση για τις πωλήσεις Μαρτίου, αυτές εμφανίζονται αυξημένες κατά 17% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα κυρίως λόγω της εποχικότητας των πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου ο εορτασμός των Αποκριών φέτος ήταν στις 17 Μαρτίου (26 Φεβρουαρίου πέρυσι).

Συνολικά, στο πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις του ομίλου ήταν αυξημένες κατά +6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v