Επεκτείνεται η διήμερη άνοδος του πετρελαίου

Οι τιμές του Brent κινούνται σε θετικό έδαφος σε εβδομαδιαία βάση, πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών. Ωστόσο, τα τελευταία κέρδη στα futures του αργού κρύβουν το μικρότερο εβδομαδιαίο εύρος διακύμανσης από τον Μάρτιο.

Επεκτείνεται η διήμερη άνοδος του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν δύο διαδοχικές ημέρες κερδών, καθώς τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ υποστήριξαν την υπόθεση για μειώσεις των επιτοκίων της Fed φέτος, ενισχύοντας τα risk assets συμπεριλαμβανομένου του αργού.

Το Brent κινείται κοντά στα 84,4 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,6%, με διακυμάνσεις πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών100 ημερών. Το αμερικανικό WTI κινείται πάνω από τα 79.8 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 0,7%.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις εκκλήσεις για χαλαρότερη νομισματική πολιτική. Η άνοδος του δολαρίου τον Απρίλιο έχει επίσης χαλαρώσει, καθιστώντας τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στο νόμισμα πιο ελκυστικά.

Τα τελευταία κέρδη του αργού κρύβουν σχετικά χαμηλές κινήσεις τιμών, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να καταγράφουν το μικρότερο εβδομαδιαίο εύρος διακύμανσης από τον Μάρτιο.

Οι τιμές έχουν χάσει μεγάλο μέρος του premium από τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, με την εστίαση να μετατοπίζεται σε μια εμφανή υπερπροσφορά ορισμένων τύπων αργού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΠΕΚ+ πρόκειται να συναντηθούν στις αρχές του επόμενου μήνα για να αποφασίσουν για την παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο.

«Με τις τιμές του αργού πετρελαίου τώρα να διαπραγματεύονται πάνω από 10 δολάρια το βαρέλι από τα υψηλά τους, δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε κάποια κερδοσκοπική αγορά», έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές της Citigroup Inc. Max Layton και Francesco Martoccia. Ωστόσο, «η σωστή στρατηγική σε αυτή την ισορροπία μεταξύ γεωπολιτικών κινδύνων και χαλάρωσης θεμελιωδών μεγεθών είναι να πουλήσεις οποιοδήποτε ράλι».

Οι δείκτες της αγοράς έχουν μεικτή συμπεριφορά. Το άμεσο spread του Brent - το χάσμα μεταξύ των δύο πλησιέστερων συμβολαίων - είναι 50 σεντς το βαρέλι σε οπισθοδρόμηση, ένα θετικό μοτίβο. Αυτό έχει αλλάξει ελάχιστα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά είναι χαμηλότερο από ό,τι πριν από ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v