Σταθεροποιητικές κινήσεις στο δολάριο

Σχεδόν αμετάβλητη είναι η η ισοτιμία του δολαρίου -σε ένα καλάθι έξι βασικών νομισμάτων- στις 105.22, μονάδες. Το ευρώ διατηρήθηκε σταθερό στα 1,0784 δολάρια. Τα νέα στοιχήματα των traders για τα επιτόκια.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στο δολάριο

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα στα 1,2534 δολάρια, έχοντας αγγίξει τα 1,2446 δολ., χαμηλό δύο και πλέον εβδομάδων την Πέμπτη, μετά την απόφαση της BoE να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και τα στοιχεία της Παρασκευής για το βρετανικό ΑΕΠ που κατέγραψε άνοδο 0,6% το 1ο τρίμηνο.

Επί του παρόντος, οι traders αναμένουν περίπου 45 μονάδες βάσης περικοπών στα επιτόκια φέτος από τη Fed. Συγκριτικά, τιμολογούν 58 μονάδες χαλάρωσης από την BoE, ενώ αναμένουν περικοπές 70 μονάδων από την ΕΚΤ.

Σταθεροποιείται η ισοτιμία του δολαρίου -σε ένα καλάθι έξι βασικών νομισμάτων- στις 105.22, μονάδες καθώς το ευρώ διατηρήθηκε σταθερό στα 1,0784 δολάρια, στην τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Το γεν παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις παγκόσμιες αγορές συναλλάγματος μετά τις παρεμβάσεις της περασμένης εβδομάδας από τις ιαπωνικές νομισματικές αρχές συνολικού ύψους σχεδόν 60 δισ. δολαρίων, με στόχο να τραβηχτεί το γεν από τα χαμηλά 34 ετών των 106,245 ανά δολάριο που άγγιξε στις 29 Απριλίου.

Την Παρασκευή, το γεν ήταν στα 155,70 ανά δολάριο, υποχωρώντας 0,15%, με τον υπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki να επαναλαμβάνει τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Τόκιο ότι είναι έτοιμο να αναλάβει δράση ενάντια στις άτακτες νομισματικές κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v