Ψηλώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η βρετανική οικονομία βγήκε από την ύφεση λέει η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως έδειξαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου, δίνοντας επιπλέον υποστήριξη στις ευρωαγορές, σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα στις αμερικανικές μετοχές.

Ψηλώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα τελευταία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που υποστήριξαν την υπόθεση για μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη και τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ, συντηρώντας τη θετική δυναμική στο τέλος της εβδομάδας.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,8%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανεβαίνει 0,8%, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,7%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται υψηλότερα 0,6%.

«Έχει απομείνει αρκετή ανοδική πορεία για τα Big Tech και τον S&P 500», δήλωσε ο Daniel Yoo, επικεφαλής οικονομολόγος στην Yuanta Securities Korea μιλώντας στο Bloomberg. «Η αύξηση των κερδών μαζί με μια μικρή πτώση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος θα μπορούσαν να ωθήσουν τις μετοχές σε νέα ρεκόρ», είπε.

Η βρετανική οικονομία βγήκε από την ύφεση λέει η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), όπως έδειξαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες — πάνω από την εκτίμηση του 0,4% της BoE. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εισέλθει σε ρηχή ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης τις τελικές ανακοινώσεις κερδών της εβδομάδας, οι οποίες περιλαμβάνουν την αεροπορική εταιρεία χαρτοφυλακίου IAG και την επενδυτική τράπεζα Mediobanca.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν τα κέρδη στις ασιατικές μετοχές, ενώ άλλα περιφερειακά σημεία αναφοράς της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας επίσης ανέβηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v