Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για Απρίλη πάει το restart στον Nord Stream

Υπέστη ζημιά τον Σεπτέμβριο στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι η Βρετανία βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Ανοδικά η τιμή του αερίου.

Για Απρίλη πάει το restart στον Nord Stream

Η Nord Stream αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα για το τέλος της διακοπής στην έξοδο που οδηγεί στη γερμανική πόλη Greifswald είναι η 1η Απριλίου 2023. Τα στοιχεία του φορέα εκμετάλλευσης έδειξαν ότι δεν υπάρχουν παραδόσεις φυσικού αερίου μεταξύ των σημείων της Βαλτικής Θάλασσας και της Γερμανίας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας έκλεισε προσωρινά για επισκευές στις 31 Αυγούστου, ωστόσο, ο φορέας εκμετάλλευσης παρέτεινε τη διακοπή μετά την απόφαση της G7 να επιβάλει πλαφόν στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Στη συνέχεια, ο αγωγός υπέστη ζημιά τον Σεπτέμβριο στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι το βρετανικό ναυτικό βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Η Σουηδία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν τέσσερις διαρροές στον αγωγό μετά τις εκρήξεις, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιος έκανε την επίθεση.

Η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύεται 6,2%, στα 131 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v