Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Statoil αγοράζει μερίδιο σε μπλοκ παραχωρήσεων στην Ουρουγουάη

Μόλις ελάχιστες εβδομάδες μετά την είσοδό της στη χώρα, η Statoil αγοράζει μερίδιο 35% στο μπλοκ 15 της Λεκάνης Pelotas. Νωρίτερα το Φεβρουάριο ανακοίνωσε συνεργασία στο μπλοκ 14 με την Total.

Η Statoil αγοράζει μερίδιο σε μπλοκ παραχωρήσεων στην Ουρουγουάη

Η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση ενός 35% από την Tullow Oil στο μπλοκ παραχωρήσεων 15 στη Λεκάνη Pelotad της Ουρουγουάης, μόλις ελάχιστες εβδομάδες αφότου εισήλθε στη χώρα.

«Με αυτή τη συναλλαγή αυξάνουμε την έκθεσή μας στο περιθώριο ανόδου αυτού του αδοκίμαστου γεωλογικού τοπίου», ανέφερε ο Nicholas Alan Maden, αντιπρόεδρος στη Statoil για την εξερεύνηση.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα πως θα εισέλθει στην Ουρουγουάη για πρώτη φορά, ξεκινώντας συνεργασία με την Total στο μπλοκ 14. Η Statoil έχει παρουσία σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών της Λατινικής Αμερικής περιλαμβανομένου του Μεξικού, της Νικαράγουα, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Σουρινάμ, ενώ δραστηριοποιείται και στο πεδίο Peregrino στη Βραζιλία.

Η κρατική νορβηγική παραγωγός πετρελαίου και αερίου ανέφερε ότι το μπλοκ 15 εκτείνεται σε 8.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με ένα βάθος νερού μέχρι και 3.000 χιλιόμετρα.

Η Tullow θα παραμείνει φορέας εξερεύνησης του μπλοκ 15 με ένα μερίδιο 35%, ενώ και η Inpex Uruguay Limited έχει στην κατοχή της ένα μερίδιο 30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v