Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για επάνοδο δανειστών από... Δευτέρα

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για επάνοδο των επικεφαλής την ερχόμενη εβδομάδα. Συνεχίζεται εν τω μεταξύ η συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και η ανταλλαγή email.

Ελπίδες για επάνοδο δανειστών από... Δευτέρα

Σκηνικό επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, διαμορφώνουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ίσως και από την ερχόμενη Δευτέρα οι επικεφαλής των δανειστών να πιάσουν εκ νέου επί ελληνικού εδάφους, το νήμα της αξιολόγησης.

Οι δύο πλευρές, συνεχίζουν την εκ του μακρόθεν διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση να στέλνει διαρκώς πρόσθετα στοιχεία και να συνεχίζει να επιδιώκει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το τέλος Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου.

Επιβεβαίωση των προσδοκιών για επάνοδο των εκπροσώπων των δανειστών από την ερχόμενη εβδομάδα, θα δώσει σήμα προσέγγισης των δύο πλευρών στα τρία καυτά μέτωπα της ατζέντας, δηλαδή στο ασφαλιστικό, το φορολογικό  (τα οποία συνιστούν τις βασικές πηγές κάλυψης του δημοσιονομικού κενού) και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Νωρίτερα σήμερα πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, με τις δηλώσεις του να δείχνουν πως δεν υπάρχει κλεισμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής των επικεφαλής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε προσθέτοντας όμως με νόημα πως « αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η εντατική εργασία σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζεται έτσι ώστε να επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό» οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο «μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις αρχικές κυβερνητικές προσδοκίες κατά την έναρξη του πρώτου γύρου διαβουλεύσεων, η επανέναρξη των συζητήσεων επί ελληνικού εδάφους θα είχε ξεκινήσει... σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v