Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ ελέγχων σε καφετέριες και ταβέρνες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αττική και Θεσσαλονίκη επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας το προηγούμενο διάστημα.

Μπαράζ ελέγχων σε καφετέριες και ταβέρνες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 10-2 έως 13-2-16, στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

-Σε ψητοπωλείο στην Αττική διαπιστώθηκαν τέσσερις (4) εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκαν οι σχετικοί πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής-εργατικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια στην Αττική διαπιστώθηκαν εννέα (9) εργαζόμενοι, για τους οποίους δεν επιδείχθηκαν οι σχετικοί πίνακες προσωπικού , κατά παράβαση της ασφαλιστικής- εργατικής νομοθεσίας .

-Σε αγορά τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας εκατόν είκοσι πέντε ευρώ (125€) , κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και μία (1) παράβαση ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφέ - μπαρ στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν δύο (2) παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν δεκατρείς (13) παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε να απασχολούνται δώδεκα (12) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχθηκε πίνακας προσωπικού σε ισχύ , κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

-Σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v