Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» έως 8% για τον Nikkei

Επιστροφή των κινεζικών χρηματιστηρίων μετά από μια εβδομάδα απουσίας. Αμβλύνονται οι ανησυχίες για υποτίμηση του γουάν. Απογοητευτικά στοιχεία για το ιαπωνικό ΑΕΠ, όμως οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της BoJ.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με τα κινεζικά χρηματιστήρια να επιστρέφουν μετά από μια εβδομάδα απουσίας με αρνητικά πρόσημα, αλλά το Τόκιο να κάνει ράλι άνω του 8%, παρά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για το ΑΕΠ.

Το ιαπωνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,4% το δ' τρίμηνο, ωστόσο οι επενδυτές θεωρούν πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η Κίνα έθεσε υψηλότερα την ισοτιμία του γουάν, αμβλύνοντας έτσι τις ανησυχίες για υποτίμηση του νομίσματος, ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας προβλημάτισαν τους επενδυτές. Οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 6,6% σε όρους γουάν τον Ιανουάριο, ενώ οι εισαγωγές έκαναν βουτιά 14,4%. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύονταν κατά 1,2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, που λίγο πριν το κλείσιμο έφθασε να καταγράφει κέρδη έως και 8,04%, έκλεισε τελικά υψηλότερα κατά 7,16% στις 16.022 μονάδες.  

Υψηλότερα κατά 3% ο δείκτης Hang Seng στις 18.869 μονάδες, κατά 1,48% ο δείκτης Kospi στις 1.862 μονάδες και 1,59% ο δείκτης ASX στις 4.893 μονάδες. Σε αρνητικό έδαφος οι κινεζικοί δείκτες, περιορίζοντας όμως αρχικά υψηλότερες απώλειές τους. Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε 0,6% χαμηλότερα στις 2.746 μονάδες και ο δείκτης CSI επίσης κατά 0,6% στις 2.946 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v