Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 22 μεταναστών

Η εθνοφρουρά της Τυνησίας ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη «πέντε καταζητούμενων» για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση παράνομων διελεύσεων προς την Ευρώπη από τις ακτές της Τυνησίας.

Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα 22 μεταναστών

Τα πτώματα 22 μεταναστών, οι οποίοι πνίγηκαν στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, βρέθηκαν στις ακτές του κεντροανατολικού τμήματος της χώρας και έχουν ανασυρθεί από το Σάββατο από την ακτοφυλακή, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Τα πτώματα «τα οποία φαίνεται να είναι μεταναστών από χώρες της Αφρικής» ανακαλύφθηκαν στις ακτές της πόλης Σφαξ, ένα από τα κύρια σημεία παράνομης αναχώρησης για το θαλάσσιο ταξίδι προς την Ευρώπη, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου της επαρχίας, αρμόδιος για τις έρευνες αυτών των θανάτων.

«Δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί σε αυτό το στάδιο ο αριθμός των σκαφών που μετέφεραν αυτούς τους μετανάστες πριν τα σκάφη βυθιστούν», πρόσθεσε.

Η τυνησιακή εθνοφρουρά της Τυνησίας ανακοίνωσε από την πλευρά της σήμερα τη σύλληψη «πέντε καταζητούμενων» για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση παράνομων διελεύσεων προς την Ευρώπη από τις ακτές της Τυνησίας.

Η Τυνησία και η Λιβύη είναι τα κύρια σημεία αναχώρησης στη Βόρεια Αφρική για χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, που ρισκάρουν τη ζωή τους κάθε χρόνο με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, 2.498 άνθρωποι έχασαν πέρυσι τη ζωή τους ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο, μια αύξηση 75% σε σύγκριση με το 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v