Eurobank Equities: Εχουν... story οι ελληνικές τράπεζες μετά το Q1

Γιατί οι ελληνικές τράπεζες συνθέτουν μια συναρπαστική επενδυτική υπόθεση. Ανω του 20% το discount έναντι των ευρωπαϊκών, τονίζει η χρηματιστηριακή. Τοp pick η Τράπεζα Πειραιώς.

Eurobank Equities: Εχουν... story οι ελληνικές τράπεζες μετά το Q1

Η Eurobank Equities διατηρεί τις συστάσεις αγοράς (buy) για όλες τις τράπεζες που καλύπτει, με τιμές-στόχους τα €2,41 για την Alpha Bank, τα €10,37 για την Εθνική Τράπεζα και τα €5,40 για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία παραμένει η κορυφαία της επιλογή λόγω του ελκυστικού προφίλ κινδύνου - απόδοσης και της σταθερής εκτέλεσης του προγράμματός της.

Μετά από μια περίοδο υποαπόδοσης τον Μάρτιο με πάνω από 15%, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του discount σε όρους P/TBV έναντι των ομοειδών τραπεζών της περιφέρειας σε πάνω από 20% λόγω ανησυχιών για την ευαισθησία τους στον κύκλο μείωσης των επιτοκίων και την αβεβαιότητα σχετικά με το ύψος των μερισμάτων (SSM εν αναμονή εγκρίσεων), οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν πρόσφατα καλύψει την ανοδική κίνηση των ομοειδών της ΕΕ, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν σε discount πάνω από 20%.

«Με τις τρεις τράπεζες της κάλυψής μας να εξακολουθούν να βρίσκονται σε αποτίμηση 6,2 φορές τον δείκτη P/E και 0,77 φορές τον δείκτη P/TBV για φέτος, υπάρχει περαιτέρω άνοδος κατά την άποψή μας, ιδίως καθώς οι τρέχουσες τιμές εξακολουθούν να ενσωματώνουν κόστος κεφαλαίου σε επίπεδα 15%, το οποίο δεν αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα των εσόδων, τις σημαντικές επιλογές από τα πάνω από €4 δισ. πλεονάζοντα κεφάλαια και τη βελτιωμένη ποιότητα του ενεργητικού. Ο συνδυασμός των συντηρητικών εκτιμήσεων για το 2025 (RoTE περίπου 12%), των ελκυστικών αποτιμήσεων και των επερχόμενων καταλυτών, με την επαναφορά μερίσματος και την περαιτέρω αναβάθμιση κερδών, εκτιμάμε ότι οι ελληνικές τράπεζες συνθέτουν μια συναρπαστική υπόθεση», υπογραμμίζει η Eurobank Equities.

Τα αποτελέσματα α' τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις με τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) σε επίπεδο τομέα να ενισχύονται κατά 15,5% ετησίως το α' τρίμηνο, υποχωρώντας μόλις 2,6% τριμηνιαίως μετά από ένα ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι.

Η Eurobank έδειξε τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα διατηρώντας σταθερά NII και επιτοκιακό περιθώριο. Σε επίπεδο κερδών προ προβλέψεων, τα αποτελέσματα του α' τριμήνου ήταν σχεδόν αμετάβλητα τριμηνιαίως και αυξημένα κατά 23% σε ετήσια βάση.

Η ΕΤΕ και η Eurobank ξεχωρίζουν ως οι πιο ανθεκτικές, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κατά 2% περίπου. Τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν επίσης από τα χαμηλότερα του αναμενόμενου λειτουργικού κόστους, τα οποία αντιστάθμισαν τη μικρή τριμηνιαία μείωση των βασικών εσόδων, δεδομένης της διαδοχικής μείωσης των NII και των προμηθειών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v