Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 23 2024

Τεχνικές συντεταγμένες

Ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνεδρίαση καθώς συνέτρεξαν προϋποθέσεις για αλλαγή τάσης. Η άνετη υπέρβαση των 1.405 και το κλείσιμο ακριβώς στις 1.420 μονάδες για τον ΓΔ αφήνει ανοιχτό -για σήμερα-
το ενδεχόμενο ανοδικής επαναφοράς.

Η αντίδραση για τον ΔΤΡ πάνω από τις 1.200 μονάδες είχε μεν χαρακτηριστικά ανοδικής διόρθωσης -μετά από σημαντική υποχώρηση- αλλά, όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, εάν επιβεβαιωθούν ως στήριξη, τότε είναι εφικτή η επαναπροσέγγιση των 1.240 μονάδων. Σημείο που είναι stop για short θέσεις.

Από αντίσταση σε στήριξη οι 3.390 μονάδες για τον FTSE 25, με το stop να ανεβαίνει στις 3.450 μονάδες (εάν το κρατήσει σήμερα, τότε οι long θα μπορούν βάσιμα να στοχεύουν για υψηλότερα των 4.000 μονάδων).

Για «βαριά» blue chips πληρούνται προϋποθέσεις υπεραπόδοσης, για μερίδα αναλυτών σηματωρός είναι το group Mytilineos -καθώς ανακοινώνει Q1 μεθαύριο-, αλλά και τίτλοι όπως η Jumbo -η Eurobank Equities ανεβάζει τον πήχη στα 33,4 ευρώ (από 31,2)-, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ Cement όπου οι ίδιες μετοχές αυξάνονται στο 4,68%, η HelleniQ Energy όπου συνεχίζονται οι αγορές από «ισχυρά χέρια» και η Motor Oil όπου προχωρά ο έλεγχος στην ΗΛΕΚΤΩΡ.

Οι αγορές στα 18 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (την Παρασκευή) συντηρούν το ενδιαφέρον, ενώ η επικείμενη ένταξη του ΔΑΑ στον FTSE 25 διαμορφώνει συνθήκες μόχλευσης σε μετοχές (τόσο του FTSE 25 όσο του FTSEMidCap), που είναι προς έξοδο ή είσοδο στον μεγάλο δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v