Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν παραιτείται ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

«Αποφάσισα να παραμείνω ως πρωθυπουργός. Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη», δήλωσε σήμερα. Επέμεινε στην αθωότητα της συζύγου του και απέρριψε τις καταγγελίες για διαφθορά.

Δεν παραιτείται ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε τη Δευτέρα ότι μετά από μια περίοδο προβληματισμού για το μέλλον του, αποφάσισε να παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας.

«Αποφάσισα να παραμείνω ως πρωθυπουργός. Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ένταση», δήλωσε σήμερα.

Ο Σάντσεθ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2018, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στο Χ ότι θα απείχε από τα καθήκοντά του, για να εξετάσει αν πρέπει να παραμείνει στο πρωθυπουργικό πόστο.

Είχε προηγηθεί η είδηση ότι ένα δικαστήριο είχε ξεκινήσει έρευνα για καταγγελίες διαφθοράς κατά της συζύγου του, Begona Gomez. Ένα ξεχωριστό δικαστήριο εξετάζει την προσφυγή της εισαγγελικής αρχής της Μαδρίτης για απόρριψη της υπόθεσης λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Ο Σάντσεθ επέμεινε ότι η σύζυγός του είναι αθώα και κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Alberto Nunez Feijoo του Λαϊκού Κόμματος (PP) και Santiago Abascal του ακροδεξιού κόμματος Vox ότι συνεργάζονταν με αυτούς που διακίνησαν αυτές τις κατηγορίες κατά της συζύγου του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v