Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Περιθώρια περαιτέρω ανόδου των ελληνικών τραπεζών βλέπει η χρηματιστηριακή. Κορυφαία επιλογή η Πειραιώς. Τι αναμένει από τα αποτελέσματα α' τριμήνου. Το σχόλιο για τα μερίσματα.

Eurobank Equities: Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν πολύ ελκυστικές, τονίζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία επαναδιατυπώνει τη σύσταση «buy», θέτει νέες τιμές-στόχους και διατηρεί την Πειραιώς ως κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο.

Όπως επισημαίνει, οι χαμηλές αποτιμήσεις συνδυάζονται με:

  • προβλεπόμενη απόδοση ιδίων κεφαλαίων 12-14% την περίοδο 2024-266
  • ισχυρότερες προοπτικές αύξησης των δανείων
  • επιμελή διαχείριση του κόστους
  • βελτιωμένη παραγωγή προμηθειών
  • μειωμένες προβλέψεις που αναμένεται να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις από την ομαλοποίηση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Στο μέτωπο των μερισμάτων, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένει αύξηση στα πλεονάζοντα κεφάλαια, που ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ το 2023, για να επιτρέψουν πληρωμές μερισμάτων 10-20% για τη χρήση 2024 και έως 50% έως το 2025.

Τα αποτελέσματα Q1

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι περιμένει «δυνατό» πρώτο τρίμηνο, με τα βασικά έσοδα προ προβλέψεων στο 1,29 δισ. ευρώ, μόλις 1% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα-ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η Eurobank προβλέπει αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 851 εκατ. ευρώ για Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς (σ.σ. τις τρεις τράπεζες που καλύπτει), που μεταφράζεται σε αναπροσαρμοσμένη απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξεως του 16%, ξεπερνώντας το ετήσιο guidance των διοικήσεων. Αναμένει ακόμη πτώση 3% σε βάση τριμήνου στα καθαρά έσοδα από τόκους. 

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2024-25 κατά ένα μέσο 3%, για να αντανακλούν τις τάσεις στο πρώτο τρίμηνο.

Επισημαίνει δε ότι αναμένει πως οι ελληνικές τράπεζες θα διαχειριστούν αποδοτικά τις μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Οι τιμές-στόχοι

Με τις τρεις τράπεζες που καλύπτει να έχουν ακόμη Ρ/Ε 6 και Ρ/TBV στο 0,7, με βάση τις εκτιμήσεις για το 2024, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Η Eurobank Equities δίνει νέα τιμή-στόχο για την Alpha Βank στα 2,41 από 2,23 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 10,37 από 8,25 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,40 από 4,66 ευρώ.

Η Πειραιώς παραμένει κορυφαία επιλογή από τον κλάδο, λόγω του ισχυρού ιστορικού εκτέλεσης και του ελκυστικού προφίλ ρίσκου - απόδοσης.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v