Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρεί από την ΕΨΑ η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων

(upd) Διέθεσε το 25% στο SMERC του Νίκου Καραμούζη. Ο Πέτρος Σεπετάς δηλώνει ότι εστιάζει πλέον στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων.

Αποχωρεί από την ΕΨΑ η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων

Υπογράφηκε και επίσημα μεταξύ της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως και του επενδυτικού fund SMERC η αποεπένδυση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων από την ΕΨΑ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήλεγχε το 25% της ΕΨΑ, ένα ποσοστό που απέκτησε το fund του Νίκου Καραμούζη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η συναλλαγή «έκλεισε» το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ενώ το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό.

Η Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, συμφερόντων της οικογένειας Σεπετά, ήταν παθητικός μέτοχος της ΕΨΑ τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων οι σχέσεις με την οικογένεια Τσαούτου δεν ήταν αγαστές όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς. Αυτό φάνηκε πριν από έναν χρόνο όταν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΨΑ εισήλθε ο Ν. Καραμούζης με την οικογένεια Σεπετά να δηλώνει άγνοια για την μετοχική αλλαγή.

Σήμερα η Ηπειρώτικη Βιομηχανία Εμφιαλώσεων υλοποιεί πενταετές επενδυτικό ύψους 100 εκατ. ευρώ. «Στόχος» όπως είχε πει πρόσφατα ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς «είναι τα προϊόντα να μπορούν να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι καταναλωτές να βρίσκουν όλες τις προϊοντικές επιλογές όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα μας. Σε κάθε νησί, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό».

Πέρυσι ο τζίρος της εταιρείας κινήθηκε στα επίπεδα των 120 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ανάπτυξη 14% σε σύγκριση µε το 2022, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί και τη φετινή χρονιά. Αν και επιφυλάχθηκε να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τα μερίδια είπε πως το μερίδιο της Βίκος Pink Grapefruit έχει φτάσει στο 21,9%.

Η δήλωση Πέτρου Σεπετά

Ο πρόεδρος της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Πέτρος Σεπετάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την ανακοίνωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, ύψους 100 εκατ. ευρώ, σε βάθος πενταετίας, αποφασίσαμε, μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής μας, να αποεπενδύσουμε από την ΕΨΑ κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μας ως επενδυτών στο σχήμα αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δρόμοι μας δεν θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανάπτυξη, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην αγορά. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών στη χώρα. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά, πιστοί στις αξίες και τη στρατηγική μας».

Καραμούζης: Θα στηρίξουμε τη δυναμική ανάπτυξη της ΕΨΑ 

Ανακοινώθηκε σήμερα η εξαγορά της συμμετοχής της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων στην εταιρία ΕΨΑ ΑΕ από την Αγριά Εμπορική ΑΕ, που ελέγχει το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Πρόεδρος του SMERemediumCap Νίκος Καραμούζης δήλωσε: «Είναι βαθιά η εκτίμηση μας για τον Πέτρο Σεπετά και την οικογένεια του καθώς και για την επιτυχή επιχειρηματική του πορεία που δημιουργεί σταθερά οικονομική και κοινωνική αξία. Αποφασίσαμε μετά από φιλικές και γόνιμες συζητήσεις ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να ακολουθήσουν ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία, με την αγορά από την SMERC του ποσοστού μετοχικής συμμετοχής της εταιρείας Ηπειρωτικών Εμφιαλώσεων στην ΕΨΑ, έτσι ώστε και οι δυο εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια και στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς αμοιβαίες δεσμεύσεις και περιορισμούς, σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα στηρίξουμε τη δυναμική ανάπτυξη της ΕΨΑ, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v