Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη γεν από τα χαμηλά 34 ετών, φήμες για παρέμβαση

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έως και 1,2% στα 160,17 ανά δολάριο, για να ανακάμψει βίαια σε μία ημέρα με περιορισμένες συναλλαγές, λόγω αργίας. Τι πιστεύει η αγορά.

Ανάκαμψη γεν από τα χαμηλά 34 ετών, φήμες για παρέμβαση

Το γεν βυθίστηκε στα 160 ανά δολάριο, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 34 ετών, προτού ανακάμψει έντονα, γεγονός που πυροδότησε τις φήμες ότι υπήρξε κρατική παρέμβαση.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε έως και 1,2% στα 160,17 ανά δολάριο σήμερα (μέρα αργίας στη χώρα), προτού κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση με ράλι μεγαλύτερο του 2%.

Οι κινήσεις που έλαβαν χώρα εν μέσω περιορισμένης ρευστότητας λόγω τοπικής αργίας, μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα κινήσεων νευρικών traders που παίζουν με το σενάριο επίσημης παρέμβασης ενώ περιμένουν τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα αυτή την εβδομάδα.

«Η αγορά είναι πολύ νευρική και χωρίς πολλή ρευστότητα, το γεν γίνεται ένα «αιχμηρό» παιχνίδι για να παίξεις», δήλωσε ο Rodrigo Catril, στρατηγικός αναλυτής της National Australia Bank. «Ο κίνδυνος παρέμβασης είναι ένας πρόσθετος παράγοντας».

Ορισμένοι στην αγορά υποβαθμίζουν τις απότομες κινήσεις με αυτούς τους όγκους συναλλαγών, με τον Shoki Omori, επικεφαλής στρατηγικής στη Mizuho Securities Co., να εκτιμά ότι οι λογαριασμοί που βασίζονται σε αλγόριθμους μπορεί να ήταν εν μέρει υπεύθυνοι. Αλλά άλλοι είδαν κινήσεις κρατικών αξιωματούχων.

«Η κίνηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής παρέμβασης της BOJ», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia στο Σίδνεϊ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v