Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέψεις για υψηλότερη «κορυφή» στο Χρηματιστήριο

Επιχειρηματικές εξελίξεις και αποτελέσματα περιορίζουν τον... πειρασμό της αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών, ενόψει αργιών. Ποιες μετοχές βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο.

Βλέψεις για υψηλότερη «κορυφή» στο Χρηματιστήριο

Σε Wall Street και στα ευρωπαϊκά η προσοχή επικεντρώνεται στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων και μεγεθών εισηγμένων, με τον DAX από τις 18.161 μονάδες και τα futures του S&P500 υψηλότερα των 5.100 μονάδων. Σε μία εβδομάδα πλήρη συνεδριάσεων, σε αντίθεση με το Χρηματιστήριο Αθηνών που οι επενδυτές θα έχουν περιθώριο εντολών για τρεις, καθώς είναι αργίες η Μεγάλη Τετάρτη και η Μεγάλη Παρασκευή. Και έπονται άλλες δύο, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα.

Ωστόσο, προβλέπονται μεστές ειδήσεων και εξελίξεων ικανών να συντηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον παρά τον πειρασμό για μερικό «κλείδωμα» θέσεων, ειδικότερα από όσους εγγράφουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Στο 4,48% η θετική μεταβολή για τον Γενικό Δείκτη την προηγούμενη εβδομάδα με αυξημένες συναλλαγές, με την αγορά σε νέα υψηλά και σε όρους αποτίμησης πάνω από τα 100 δισ. ευρώ.

Στις 1.454,98 μονάδες ο ΓΔ, με υψηλό στις 1.462,68, με εύλογο το στοίχημα της υπέρβασης/καταγραφής νέας υψηλότερης «κορυφής». Ενδεχόμενο που έχει αρκετές πιθανότητες καθώς εισηγμένες ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα, σε μία συγκυρία που επιχειρηματικές διεργασίες είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν αποτελέσματα 2023 οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τον ΧΑΜαιλέοντα να έχει τις λεπτομέρειες.

Στα 16,50 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 18,23 ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, «πάμε καλά...» είχε απαντήσει ο Γιώργος Περιστέρης όταν προ ημερών είχε ερωτηθεί για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ενεργειακής.

Αύριο με την Πειραιώς ανοίγει η αυλαία της ανακοίνωσης μεγεθών 3μήνου 2024 από τις συστημικές τράπεζες, ακολουθεί η Εθνική (Τετάρτη) και στα μέσα Μαΐου οι Eurobank, Alpha Bank.

Στις 1.268,96 ο Δείκτης Τραπεζών, με άνοδο 7,57% την προηγούμενη εβδομάδα, με τις Eurobank (10,14%), Εθνική (8,54%) να έχουν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή. Υπεραπόδοση έναντι των άλλων δύο, που σύμφωνα με αναλυτές αποδίδεται στην εκτίμηση ότι αμφότερες θα διανείμουν αυξημένο μέρισμα -συγκριτικά πάντα με το «μέτρο» που θέτει ο SSM.

Στα 16,42 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, με προσαρμοσμένη τιμή -λόγω αποκοπής μερίσματος, στα 6 ευρώ της Quest-, με τη μεγαλύτερη απόδοση στη συνεδρίαση της Παρασκευής, στα 2,62 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τη δεύτερη μεγαλύτερη καθώς συμπληρώνεται η απόλυτη συμμετοχή στη REDS, με αμέσως επόμενο βήμα τη συμφωνία για την πώληση της REDS στον όμιλο της Motor Oil, στα 38 ευρώ του group Mytilineos -μετά από την άκρως ενδιαφέρουσα και λόγω της επισημοποίησης της πρόθεσης για προοπτική εισόδου στο LSE-, στα 28,80 ευρώ ιστορικά υψηλά για τον τίτλο του ομίλου ΤΙΤΑΝ Cement International.

Εβδομάδα μόχλευσης για τις μετοχές/εταιρείες της πληροφορικής η προηγούμενη, με την Epsilon Net στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Αντανακλαστική η ενεργοποίηση (και) «γρήγορου χρήματος» σε τίτλους των Ιλυδας (1,72), Quest (6 ), Performance (6,59), RealConsulting (4,08) κ.α.

Εισροές και νέα άνοδος σε μετοχές, από την Optima Bank (10,68) μέχρι τις Lavipharm (0,86), Doppler (0,975), μετά την ανακοίνωση της εισόδου στο μ.κ. του SMERC του Νικόλα Καραμούζη, Κορδέλλου (0,552), CNLCAP (8,25).

Προτελευταία συνεδρίαση Απριλίου και 4μήνου σήμερα και τεχνικές συντεταγμένες -σε εβδομαδιαία μέτρηση- θα δοθούν στον Εκηβόλο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v