Στο στόχαστρο των Βρυξελλών η Microsoft, στο επίκεντρο το Teams

Οι αντίπαλοί της ανησυχούν ότι η Microsoft θα κάνει το Teams να λειτουργεί πιο συμβατά με το δικό της λογισμικό έναντι άλλων εφαρμογών. Θεωρούν ότι είναι δύσκολη η μετάβαση των χρηστών του Teams σε εναλλακτικές λύσεις.

Στο στόχαστρο των Βρυξελλών η Microsoft, στο επίκεντρο το Teams

Σε νέες αντιμονοπωλιακές κατηγορίες κατά της Microsoft θα προχωρήσουν οι Βρυξέλλες, λόγω ανησυχιών ότι ο γίγαντας του λογισμικού υπονομεύει τους ανταγωνιστές της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Teams, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ συνεχίζουν να στοχεύουν στην κυριαρχία των μεγάλων τεχνολογικών ομίλων στην αγορά.

Σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν γνώση της κίνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί επίσημο κατηγορητήριο κατά της μεγαλύτερης σε χρηματιστηριακή αξία εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, λόγω ανησυχιών ότι περιορίζει τον ανταγωνισμό στον τομέα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Microsoft έκανε παραχωρήσεις τον περασμένο μήνα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει τη ρυθμιστική δράση, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης ενός σχεδίου για την αποσύνδεση του Teams από άλλο λογισμικό, όπως το Office, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι αξιωματούχοι της ΕΕ εξακολουθούν να ανησυχούν ότι η εταιρεία δεν προχώρησε αρκετά μακριά για να επιτρέψει τη διασφάλιση της ισότητας στην αγορά.

Οι αντίπαλοι ανησυχούν ότι η Microsoft θα κάνει το Teams να λειτουργεί πιο συμβατά με το δικό της λογισμικό έναντι άλλων εφαρμογών. Υποστηρίζουν επίσης ότι η Microsoft έχει καθορίσει την τιμολόγηση των δικών της προϊόντων με τρόπο που δίνει ελάχιστα κίνητρα στους χρήστες να επιλέξουν άλλες επιλογές τηλεδιάσκεψης. Μια άλλη ανησυχία είναι η έλλειψη φορητότητας δεδομένων, η οποία καθιστά δύσκολη τη μετάβαση των υφιστάμενων χρηστών του Teams σε εναλλακτικές λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v